Voor de tweede maal deden wij als regio Noord van de ViltKontaktGroep mee met het Textielfestival Weerribben. De vorige keer hebben we werken gemaakt voor een buiten-locatie op een eiland. Deze keer kozen we voor een binnen-locatie bij de landwinkel/camping Waterbuffelfarm. Een sfeervolle plek voor onze stoere deelnemers en hun werken: een ‘perfect fit’ dus. Misschien heb je onze expositie bezocht en was je net zo onder de indruk van de plek als wijzelf.

Van werkdag naar expositieweekend

Leden mochten werk thuis maken en inleveren maar ze konden ook meedoen aan de regiodag waar we allemaal tegelijk met hetzelfde thema aan de slag gingen. Op de regiodag was er voor iedereen naaldvilt, lontwol en zijde aanwezig. De deelnemers hadden ook zelf andere vezels meegenomen ter aanvulling. Na een startgesprek over waar je aan zou kunnen denken bij POP-UP ging iedereen aan de slag. Het mooie van deze manier van werken is dat er geen druk ontstaat over hoe iets ‘moet’ zijn of worden. Het is helemaal aan de maker zelf, de technieken kunnen zelf gekozen worden en de uitwerking kan worden gemaakt naar ieders eigen verbeelding.

Dat bleek een schot in de roos! Na een bewogen start van kiezen, kijken, leggen, knippen en tekenen volgde een paar uur van serieus bezig zijn in alle rust en concentratie. Omdat dit zó ontzettend mooi werkte (en het was ook oergezellig) en de resultaten er mogen zijn hierbij een selectie van foto’s over het maken en daarnaast het eindresultaat.

Ik hou van deze regiodagen, maar ook van het gezamenlijk presenteren van de resultaten op een expositie!

Sandrina Schaafsma

Coördinator Regio Noord

ViltKontaktGroep

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol