Ben je gepassioneerd door weven of wil je deze prachtige ambachtelijke kunstvorm ontdekken? Sluit je dan aan bij onze allereerste landelijke Weave-Along, een spannende reis vol creativiteit en gemeenschap. Tussen 1 november en 15 december gaat heel Nederland weven!

Dit is jouw kans om je creatieve geest te laten stralen terwijl je nieuwe vaardigheden ontwikkelt en prachtige textielkunstwerken creëert. Kom de fascinerende wereld van weven met meerkleurige scheringen samen verkennen, we gaan knallen met een kleurrijk weefproject!

Wat is een Weave-Along?

Een Weave-Along is een boeiende online bijeenkomst waar wevers van alle niveaus samenkomen om samen te leren, te creëren en elkaar te inspireren. Of je nu een doorgewinterde wever bent of net begint, deze Weave-Along biedt voor iedereen iets bijzonders. Gedurende een reeks gratis online sessies, zullen we stap voor stap door het weefproces gaan, specifiek gericht op het weven met meerkleurige scheringen. Zie ter inspiratie ook het gratis e-boek “Introductie in het weven met beschilderde scheringen” https://weefboutique.nl/ebook/

Wat kun je verwachten?

 • Leer de vier kleurpatronen van een beschilderde schering en herken welke het beste past bij een bepaalde eindresultaat
 • Ontdek hoe je kleuren en texturen van de inslag kunt combineren om subtiele of dramatische effecten te creëren in het weefsel.
 • Krijg waardevolle tips en trucs van ervaren wevers.
 • Deel je voortgang en ideeën met een enthousiaste gemeenschap van medewevers.
 • Experimenteer met het weven op een leuke en inspirerende manier.
 • Creëer je eigen prachtige geweven meesterwerk.

Wat als je nog niet kan weven?

Geef je je op voor een van de beginnerscursussen weven bij Weefboutique in Ter Aar op een van de volgende momenten:

of zoek een beginnerscursus bij jou in de buurt.

Hoe kom je aan een beschilderde schering?

Betreffend de materiaalkeuze zijn er meerdere opties:

 1. Je kunt ervoor kiezen om de schering zelf te beschilderen, thuis of tijdens een uitgebreide workshop dat ik geef in Ter Aar https://triggr.nu/agenda/wollen-scheringen-beschilderen-op-4-verschillende-manieren/
 2. Je kunt een beschilderde schering kopen uit een van mijn collecties https://weefboutique.nl/warps/ of bij een andere kunstenaar
 3. Je kunt een blanco schering op het weefgetouw tijdens het weven beschilderen / bewerken (enkel aan te raden aan gevorderde wevers)
 4. Je kunt een schering maken uit een meerkleurige streng (zoals sokkenwol), gekocht of thuis geverfd. Let op: dit is niet dezelfde als een beschilderde schering, maar het kan gebruikt worden voor een deel van de weefeffecten besproken tijdens de Weave-Along.

Waar en wanneer?

Onze Weave-Along begint op 1 november en duurt tot 15 december. Het is een flexibel online programma dat je kunt volgen in je eigen tempo, zodat het gemakkelijk in je drukke agenda past.

Hoe doe je mee?

Het is eenvoudig om deel te nemen aan onze Weave-Along:

 1. Schrijf je in (of Log in) als lid van de Community van Textielplatform en meldt je aan bij deze groep: https://community.textielplatform.nl/groepen/weave-along-ontdek-de-magie-van-weven-met-kleurrijke-scheringen/
 2. We sturen je alle benodigde informatie, inclusief een lijst van materialen die je nodig hebt voor deze geweldige reis in de wereld van weven.
 3. Verzamel je weefmaterialen.
 4. Doe mee aan onze online gemeenschap en laat je inspireren!

Bereid je voor op een onvergetelijke weefervaring! Of je nu droomt van het maken van prachtige wandkleden, tafellopers of gewoon wilt ontspannen met een creatieve bezigheid, onze Nederlandse Weave-Along heeft voor elk wat wils. Doe mee en ontdek de magie van weven terwijl we samen nieuwe kunstwerken creëren.

Laat je inspiratie de vrije loop en weef met ons mee!

Vragen? Neem contact met ons op via weefboutique.nl of wordt lid van de

Textielplatform Community Groep

en/of van de bijbehorende

Facebookgroep

#WeaveAlongNL #Weven #Creativiteit #Textielkunst

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Nienke de Lange