Irma Frijlink is uitgenodigd om 12 dagen te verblijven in een van de Westenwind kracht 12-huizen aan de Prinses Marijkestraat 70 in Horst. Tijdens haar verblijf gaat ze samen met de buurtbewoners en andere belangstellenden een wandkleed maken waarin de deelnemers hun gevoel bij ‘thuis’ weergeven in beeld.

Westenwind kracht 12

In juni, juli en augustus 2024 waait in de wijk In de Riet, de Mussenbuurt en de Norbertuswijk in Horst een ‘Westenwind kracht 12’!

In deze periode wordt er een kunstproject gehouden waar iedereen aan mee kan doen.

Westenwind kracht 12 betekent dat 12 kunstenaars ieder 12 dagen in de Pr. Marijkestraat komen wonen en werken. De woning van de kunstenaar is voor iedereen open en iedereen kan gratis mee komen doen met het project van een kunstenaar. Als je meer wilt weten over de andere kunstenaars dan kun je er hier informatie over vinden.

Project Irma Frijlink

Irma gaat dus een wandkleed maken in ‘haar’ 12 dagen. Zij hoopt dat veel mensen willen meewerken aan dit kleed dat aan het eind van de werkperiode in Horst aangeboden zal worden aan de gemeenschap.
Iedere dag staat haar woning open om mensen te ontvangen.

Tot haar grote vreugde is er een samenwerking met Museum de Kantfabriek waar Irma al meerdere keren heeft geëxposeerd. Onder meer waren daar haar Kunstkapjes te zien die ze in de coronatijd maakte.

Een van de Kunstkapjes van Irma Frijlink. Ze maakte een expositie van 78 Kunstkapjes!

Op woensdagmiddag 3 juli en 10 juli kun je aanschuiven in de kant-ine  van Museum de Kantfabriek van 14.00-16.00 uur. Irma zal dan in het museum aanwezig zijn.

Op alle andere dagen van 2 t/m 11 juli word je met open armen ontvangen aan de Prinses Marijkestraat 70 van 10.00-17.00 uur.
Voor meer informatie mail naar  irmafrijlink@gmail.com

Aanmelden is niet nodig, je kunt gratis bij de Workshop aansluiten, entree museum en consumptie is voor eigen rekening.

Hieronder een video van een gesprek met Irma waarin ze meer over zichzelf vertelt.

SMW IdV Interview Irma Frijlink V1 (youtube.com)

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol