Met Pasen is de kunstroute Lochem de aftrap van de diverse kunstroutes in de regio waar ik woon. Maar liefst op 6 locaties is textielkunst te bewonderen.

werk van kunstenaars op 5 locaties

Altijd ga ik  ook even naar de Boskapel van Landgoedhotel Woodbrooke. De wandeling naar de Boskapel is een feest en de beloning voor de klim is het bewonderen van het werk van de acht textielkunstenaars van   Zoo-Tex  .

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees je dit blog op Paasmaandag, wie weet inspireren de foto’s je voor een bezoekje aan de kunstroute. Meer informatie is te vinden op Kunst in Lochem

Kunstmoment Diepenheim

In april staat Diepenheim twee weekenden lang in het teken van Kunst en Cultuur. Hier is textiel met één kunstenaar helaas wat ondervertegenwoordigd, maar ik ben al lang blij dat in ieder geval textielkunstenaar Veronique van Zeeland door de best wel strenge ballotage is gekomen. Diepenheim is een prachtig stadje, gelegen aan de Regge. Het is een centrum voor beeldende kunst en staat bekend om de kastelen en prachtige natuur. Voor meer informatie kijk even op de website van Kunstmoment Diepenheim

Kunstroute Berkelland

Met Pinksteren is de kunstroute Berkelland en natuurlijk doe ik in mijn eigen gemeente mee. Niet meer samen met mijn lief een open tuinen weekend (te hard werken), maar samen kunst laten zien aan belangstellenden. Mooier kan het niet zijn, toch?

foto Otto Kalkhoven

Hoog op de agenda

Een bezoek aan de Patchwork & Quiltdagen op 11, 12 en en 13 april in Rijswijk staat hoog op de agenda. Er zijn prachtige tentoonstellingen en er worden veel workshops gegeven o.a door Hawar, gevestigd in Oldeberkoop. Vind je Friesland wat ver dan is dit de gelegenheid om kennis te maken met het textielinstituut Hawar

En verder

Mijn weefgetouw is leeg, met andere woorden het project onder de oppervlakte is klaar.  Natuurlijk wil ik het graag laten zien en daarom heb ik mijn werk aangemeld voor een door Flox den Hartog-Jager georganiseerde tentoonstelling in Den Dolder.   Of mijn werk wordt geselecteerd is nog even afwachten, het moet natuurlijk wel passen en bijdragen aan een evenwichtig samengestelde tentoonstelling. Het is toch altijd weer een beetje spannend.

Wat nu

Ik ga iets maken in 2D, met onder anderen linnengarens en het moet iets worden met dubbelweven. In mijn hoofd is het in wording en het materiaal ben ik aan het verzamelen.

Verder moet ik het nog invullen en het nadeel van weven is dat je van te voren heel goed met nadenken over de opzet. Eenmaal op het weefgetouw is er niet veel meer te wijzigen en dat is lastig voor als je meer op het gevoel werkt.

Proefjes

Omdat ik nog wat ketting over had van mijn ‘Onder de Oppervlakte’ het ik wat proefjes gemaakt. Het was leuk om te doen, maar ik vind het nog niet interessant genoeg. Ik moet er nog flink mee aan de slag om er iets quiltigs van te maken.

Tot zover mijn reislustige doelen en textiele uitdagingen

een hartelijke quiltgroet, ook namens het Quiltersgilde

Jo Huijsman

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman