Het International Weaving Network presenteert haar derde virtuele Internationale Weeftentoonstelling met als thema ‘BEES‘. Weefkunst van wevers uit Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland is vanaf 1 april 2024 te zien in deze virtuele tentoonstelling. Je kunt er dus vanuit je stoel naar gaan zitten kijken!

Ga daarvoor (na 1 april) naar www.artsteps.com. Ook kun je hem bekijken via de website van weefnetwerk.

Bees

Bijen -ofwel Bees- zijn op het eerste gezicht misschien geen voor de hand liggende keuze voor een tentoonstelling die diverse interpretaties in het weven zoekt, hoewel één weefstructuur Honingraat heet. Duik in de bijenkorf en je vindt de buitengewone  inspiratiebronnen die bijen ons bieden, een schat aan systemen, acties en associaties: gedragspatronen in de insectenwereld (en de mensenwereld), klimaatverandering, zwermen, zicht, communicatie, productiviteit, voortplanting, arbeidsverdeling, productie, woningbouw en kolonies. Hoe druk het leven in het algemeen is, en drukker lijkt te worden! Of de benadering is vanuit de politiek, observatie, dans, perspectief, ecologie of een ander gezichtspunt, bijen hebben het allemaal!

International Weaving Network

In 2020 begon het International Weaving Network met 6 leden vanuit het WEEFNETWERK. Het doel is om de kennis van het weefambacht te versterken door contacten te leggen en te faciliteren tussen wevers in verschillende landen en culturen. Op dit moment bestaat het netwerk uit 25 wevers uit België, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Zweden en Nederland. Jaarlijks wordt er een online bijeenkomst georganiseerd met een inspirerend programma en een gesprek over de resultaten van alle verschillende werkgroepen. Er zijn nu 3 groepen, die zich respectievelijk richten op online beurzen, internationale cursussen en duurzaamheid.

Als je mee wilt doen aan het Network stuur dan een email naar: internationaal@weefnetwerk.nl

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol