Vlak voor kerst ging het over wat Bogolanfini is en hoe het gemaakt wordt in Mali. Zie het bericht op 23 december. Nu gaan we kijken wat de ViltKontaktGroep ermee heeft gedaan.

Landelijke dag VKG

De VKG organiseert een paar keer per jaar een landelijke dag voor alle leden. En daar wordt dan een thema gepresenteerd waarna iedereen aan de slag gaat om lekker te vilten. In oktober was dat de Malinese techniek Bogolanfini. De projecten waar ze aan hebben gewerkt zijn met de beschrijving te vinden op hun website.

Projecten

Het eerste project gaat over een hanger in Bogolan stijl. Malinese patronen zijn gebruikt voor het maken van een halssieraad.

Heel apart natuurlijk en met de patronen uit Afrika kun je je eigen creativiteit de vrije loop laten. De werkbeschrijving vind je hier.

Ook was er een patroon van een  vogel. Maar het mooiste vond ik toch het project met de flesvormen. Het idee is dat je in zo’n vilten vorm ook echt een fles kunt doen. Wat je dan weer een heel decoratief flessenensemble oplevert (zie foto bovenaan). Natuurlijk kun je ook heel andere dingen met deze patronen maken. Bijvoorbeeld kussens of tassen. Hieronder een voorbeeld van een bijzondere tas

De echte Malinese modder hebben ze niet gebruikt denk ik maar de patronen zijn ook interessant en bieden mogelijkheden voor prachtige textiele objecten!

 

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol