TPF is het grootste en meest inclusieve Festival van Nederland met een focus op textielkunst, traditionele textieltechnieken en ambacht.
TPF Partners zijn TxP Magazine, STIDOC (Stichting Textiel Informatie & Documentatie Centrum) en het Textielmuseum | TextielLab.

Wist je dat TPF2022 dit najaar van 13 t/m 15 okt. haar 10-jarig Jubileum viert? Van solo en groepsexposities, community ‘craftivism’ installaties en live performance art op de Textielkunst Expo.  Ambacht en vakmanschap van meesterlijk niveau op het gebied van traditionele textieltechnieken op de Arts & Crafts Market en Textiel+ Marketplace. Tot established artist & curator talks in de Textile+ Lectures Series en kennisuitwisseling met textielambassadeurs van de 7 landelijke Textielverenigingen op het Textielplein op het gebied van quilten, vilten, patchwork, weven en spinnen tot  breien, haken, borduren, kantklossen, (plant)verven, ontwerpen, naaien en naaldkunst.

Tijdens TPF2022 vieren we samen de liefde voor textiel. ❤️

Vanuit STIDOC | Textielfestival Leiden zijn een aantal exposities te zien die eerder geen doorgang konden vinden. Zo tref je van drie masterclasses de resultaten aan (Museum de Lakenhal en Boerhaave), is het werk van QS2 te zien (Museum voor Oudheden) en de installatie Sisterhood van L.A.K.

Petra Kooij | MMC Museum de Lakenhal

L.A.K. | Sisterhood

Bizonder actueel is het Tapis de Oekraïene waar Irma Frijlink de afgelopen periode aan gewerkt heeft sinds de start van de oorlog:

Irma Frijlink | Tapis de Oekraïne

Er is nog veel meer te zien, te horen en te doen tijdens het festival, kijk voor het complete programma op: https://textielplusfestival.nl/

13 t/m 15 okt. /// 10.00 – 17.00 /// Expositiehal Autotron

PS we gaan deze dagen ook een paar keer ‘live’ via facebook live video, mis het niet en volg onze facebookpagina: https://www.facebook.com/textielplatform 

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Nienke de Lange