In de serie Textile Talks worden door verschillende internationale textielorganisaties online lezingen georganiseerd rondom specifieke textiel onderwerpen.

In de nieuwste editie, gelijk met de release van het zomernummer 2023 van The Surface Design Journal: Tradities & Technieken in Breien & Haken.

We horen van handbreiwerk ontwerper, schrijver en auteur Jeanette Sloan, oprichter van BIPOC in Fiber over haar maakproces en het belang van zichtbaarheid. Aynsley Grealis, ook bekend als Knotted Neon, verlegt de grenzen van haar praktijk en creëert werken die de vreugde van creativiteit, natuur, kleur en speelsheid met elkaar verweven. Zoals SDJ-redacteur Elizabeth Kozlowski schrijft: “Populaire cultuur lijkt ‘te hebben ontdekt’ wat we al die tijd al wisten: de aantrekkingskracht (sommigen zouden zelfs zeggen obsessie) van eeuwenoude tradities en technieken voor breien en haken.”

De Surface Design Association is een vereniging met leden uit de hele wereld. Wij bieden een platform voor de uitwisseling van ideeën, methoden en materialen naast een oprechte liefde voor textielmedia en textielkunst. Voor meer informatie over The Surface Design Journal en om een exemplaar van Traditions & Techniques in Knit & Crochet te bestellen, bezoekt u https://www.surfacedesign.org/journal….

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Nienke de Lange