Vrouwen van Nu (VvN) is een organisatie met heel veel leden en heel veel aktiviteiten! In een aantal provincies wordt er ook flink gehandwerkt en daarbij komen er heel verschillende technieken aan bod.

Per provincie wordt er vaak een jaarprogramma gemaakt. Voor het seizoen 2024-2025 komen die programma’s er nu aan. Dus kun je gaan kijken over er voor jou wat interessants bij zit. Er zijn zowel meerdaagse cursussen als workshops van een dag. Hieronder het programma van Overijssel.

Handwerken VvN Overijssel

Hier zit een afdeling van VvN die heel actief is op het gebied van handwerken. Ze organiseren leuke dagen en ook regelmatig een tentoonstelling. Ze hebben enige zeer ervaren lesgeefsters.

Dit najaar kun je daar starten met een basiscursus kantklossen van 8 bijeenkomsten verdeeld over 2024 en 2025. Voor niet-leden kost de hele cursus 125 euro wat tegenwoordig onwijs goedkoop is.  De informatie vind je hier.

Er is ook een studiegroep Textiel die begint op 15 oktober. Deze groep  onderzoekt en bewerkt verschillende materialen en daarnaast bezoeken ze samen tentoonstellingen. De praktische informatie vind je hier.

Op 31 oktober kun je in een workshop van een dag de basis opdoen om te leren vilten. Leuk om eens uit te proberen of het wat voor je is! Informatie vind je hier.

Ook quilten kun je daar leren! Op 12 november is er een workshop waarover je hier meer informatie kunt vinden.

Er zijn ook breidagen en inspiratiedagen en nog meer. Als je nieuwsgierig bent geworden kijk dan eens op de website van Vrouwen van Nu Overijssel. Als je in een andere provincie woont is daar vast ook een afdeling met handwerkworkshops. Via de website van Vrouwen van Nu kun je ze allemaal vinden!

N.B.: ze willen in Overijssel graag dat de aanmeldingen voor 1 september binnen zijn!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol