Op 2 maart a.s. houdt de Nederlandse Kostuumvereniging in Maarn haar Algemene Ledenvergadering en die wordt gecombineerd met een leuke Textielmarkt.

De jaarlijkse Textielmarkt is een ontmoetingsplaats voor textiel-aficionado’s waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Er zijn stands met antieke en vintage kleding en accessoires, maar men vindt er ook zaken als exotische doeken, streekdracht(onderdelen), merklappen, sieraden, tafellinnen, boeken op textielgebied en oude foto’s. Een belangrijke attractie is de Verenigingstafel, waar door leden ingebrachte spullen worden verkocht ten behoeve van de verenigingskas.

De Textielmarkt is de hele dag open: ’s ochtends alleen voor leden en introducés, vanaf 13 uur ook voor andere bezoekers.

Na de lunch is er een lezing: waaier-specialiste Fransje Hovinga-van Eijsden vertelt over haar collectie waaiers en laat bijzondere voorbeelden zien. Vanwege de verwachte toeloop wordt de lezing twee keer gehouden.

’s Middags zijn er ook demonstraties van textiele technieken, en presenteren zich enkele andere verenigingen op textielgebied.

De vraagbaakstand wordt bemand door medelid, textielspecialiste Els de Baan. Wilt u meer weten over een oude japon uit grootmoeders kast, of dat oude schort dat bij een streekdracht hoort (maar welke)? Vraagt u zich af in welke techniek die oude kant is gemaakt en of die ook een naam heeft, en of dat een unieke sneemerklap is of een meer gewone lap? Neem uw probleemstukken mee om wijzer te worden.

Vanaf 13.00 uur is de Textielmarkt voor niet-leden gratis te bezoeken.

De Textielmarkt wordt gehouden in Sociaal Cultureel Centrum ‘De Twee Marken’, Trompplein 5, 3951CR Maarn (tel. 0343-442706). Dit ligt op loopafstand van het NS-station. Bij het station is een lift. Met de auto: vanuit Arnhem afslag 22 (Maarsbergen) nemen, daarna richting Maarn. Vanuit Utrecht afslag 21, Maarn/Doorn. Er is bij ‘De Twee Marken’ parkeergelegenheid. Tevens is er een parkeerterrein naast de school achter het gebouw. Bij grote drukte: buiten de parkeerterreinen gelden plaatselijke verbodsbepalingen!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol