Dit is een boek van Constance Willems dat zich afspeelt in het leven van professionele breiers in de 16e eeuw. Constance heeft onderzoek gedaan naar hoe het er in die tijd aan toe ging en het verhaal speelt zich af in een historische context die voor een flink deel ook echt bestaan heeft. Gebaseerd op ware, historische feiten en gebeurtenissen, beleefden Syberich Willems en Dyveke werkelijk hun dramatische levens als textielmakers. De familie Huninga is een van de oudste families die vanaf 1440 in de geschiedenis van Groningen en omstreken is vermeld.

Constance Willems doet onderzoek naar breien in het verleden en ontwerpt textiele producten. Ze schreef al meer boeken over textiel en geschiedenis. Zoals: ‘Mordacious knits’ en ‘Dutch Knits, breisels in Nederland 1635-1969‘.

Ze was betrokken bij het project van het Textile Research Centre waarbij breisters door middel van reconstructie probeerden de zeventiende-eeuwse zijden kousen uit het Palmhoutwrak na te maken. Het Palmhoutwrak werd in 2014 ontdekt op de bodem van de Waddenzee.

Er is een interessant artikel over Constance Willems verschenen in TXP en dat kun je hier lezen.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol