Het Quiltersgilde bestaat dit jaar 40 jaar en viert feest! Er zijn allerlei speciale activiteiten. De eerste daarvan was de online STEEKPROEVERIJ die in januari is gehouden. Iedereen, lid of geen lid, kon zich aanmelden voor dit evenement. En het was voor iedereen gratis. Een cadeautje van het Quiltersgilde vanwege haar verjaardag!

Het is de eerste keer dat het Quiltersgilde een workshop verzorgt die (bijna) helemaal online plaatsvindt!

Wat is een STEEKPROEVERIJ

Het woord is bedacht voor deze gelegenheid. De STEEKPROEVERIJ is een vierdaagse workshop die gaat over het uitproberen van het effect van verschillende borduursteken in een textiel ontwerp. Beproeven wat verschillende toepassing van verschillende steken doet dus. Om die kennis daarna gericht te kunnen gebruiken in je eigen werk.

Cherilyn Martin liet op 4 dagen in 4 video’s  stap voor stap zien hoe je met simpele middelen en een beetje acrylverf op papier een ontwerp kunt maken dat met gebruik van basissteken kan worden omgezet in borduurwerk. Dat kun je toepassen in quilts maar ook op ander textielwerk.
Er was een speciale prive Facebookpagina gemaakt waar deelnemers elkaar hun proeven konden laten zien en het erover konden hebben. Daar kwamen veel enthousiaste reacties binnen en er werden erg leuke foto’s van werk gedeeld.

Online Meet en Greet

Na de vier lessen was er online gelegenheid tot het stellen van vragen aan Cherilyn in de Facebookgroep. Een Meet en Greet vanuit je huiskamer dus. Voor velen was dit een nieuwe ervaring. Soms met een paar aanloopmoeilijkheden, maar door veel mensen erg gewaardeerd. Het was de eerste keer dat zoiets online werd gedaan door Quiltersgilde en het smaakt naar meer! Je moet er een beetje ervaring mee opdoen en dan worden de video’s steeds mooier en interessanter. Er is een opname van deze online Meet en Greet gemaakt en die kun je onderaan zien.

Live Meet en Greet in augustus

Elkaar echt tegenkomen en spreken blijft natuurlijk altijd het leukst. Daarom wordt deze STEEKPROEVERIJ in augustus afgesloten met een live Meet en Greet op de Jubileumtentoonstelling van het Quiltersgilde in Nijkerk. Daar kunnen de deelnemers hun eindwerkstuk laten zien en bespreken met elkaar en met Cherilyn Martin. Het wordt vast een ontzettend leuke bijeenkomst!

 

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol