Dit jaar wordt de Shetland Wool Week gehouden van 29 september t/m 5 0ktober.

Het is een fantastisch wolfeest en veel mensen hebben een bezoek hieraan wel ergens op hun lijstje staan. Een hele week workshops, exposities, bezoek aan fabrieken en winkels met wol! Welke draadjesgebruiker wil dat nou niet!

Dit jaar zorgt de organisatie voor wat hulp bij het organiseren van je reis. Ze hebben een video gemaakt over alles wat je wilt regelen om een leuke week te hebben. Zie hieronder de video How to Wool Week!!

How to Wool Week (youtube.com)

Daarnaast staat er op hun website allerlei nuttige informatie over reizen en verblijven op de Shetland eilanden.

Video’s

Er zijn inmiddels nog veel meer leuke videos op hun website te vinden! Zoals deze over Shetland Lace:

Shetland Wool Week – Shetland Lace with Carol Christiansen (youtube.com)

Ze gaan zowel over de Wool Week als over musea, patronen e.d.  Echt hele leuke filmpjes zitten erbij met mooie plaatjes over Shetland en verhalen van de makers van de patronen.

Beany

Ieder jaar is er een nieuw patroon voor de ‘Beany’, de muts met ingebreide patronen die speciaal voor de Wool Week wordt ontworpen. Het patroon voor 2024 is nog niet bekend dus daarom nog maar eens een foto van de 2023 Beany! Een beeldschoon patroon van Alison Rendall. Er is een knit along-groep op Facebook voor de mensen die het leuk vinden om elkaars werk te zien. Die groep vind je hier.

Behalve het patroon van de Beany vind je op de website ook patronen van handschoenen e.d. met ingebreide fair isle patronen. Voor een klein bedrag kun je de patronen downloaden. Je vindt ze hier.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol