Zoals de meeste handwerkverenigingen binnen STIDOC heeft ook de ViltKontaktGroep jaarlijks een Algemene Ledenvergadering. En in de middag is er dan vaak een activiteit of een workshop.

Dit jaar had de voorbereidingscommissie van de workshop een uitgebreid programma gemaakt.

Deelnemers konden kiezen uit drie viltprojectjes om ter plaatse te gaan maken: een Ikebana bloem, een Origami doosje of Sashiko onderzettertjes.

Vooraf werden de moeilijke gedeeltes in het maakproces besproken. Ook werd vermeld dat het ene voorwerp meer tijd zou kosten dan het andere. Hierdoor konden de aanwezigen een betere keuze maken. Het stapsgewijs opvolgen van de werkbeschrijving hielp om tot een mooi resultaat te komen.

Velen waren lekker aan het vilten, er werd geworsteld en hard gewerkt. Anderen kwamen meer om oude bekenden te ontmoeten. Ook dat is een goede reden om deze landelijke dagen te bezoeken. Het was weer een hele gezellige ontmoetingsdag. Aan het einde konden de leden hun werk laten zien op de show-tafel en ze waren verbluft hoeveel mooie bloemen, doosjes en onderzettertjes konden worden getoond. Ook al moesten sommigen er thuis nog even aan doorwerken het was duidelijk dat er met veel plezier was gecreëerd.

Voor de mensen die noodgedwongen deze dag aan zich moesten laten voorbijgaan heeft de ViltKontaktGroep de werkbeschrijvingen tijdelijk op de website van de VKG gezet.

En daar staan ze openbaar. Iedereen kan ze bekijken en ook eens zo’n klein viltprojectje uitproberen. Leuk toch?

Hierbij de link naar de werkbeschrijving van de Sashiko onderzetters. Maar ga vooral eens kijken op de website van de ViltKontaktgroep. Daar staan ook de andere twee werkbeschrijvingen en wie weet wat voor andere interessante dingen ….

Let op: de werkbeschrijvingen staan er maar tijdelijk hoor! Daarna komt er vast weer wat anders dat ook leuk is!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol