Vorige week schreven we al over de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde en de winnaars van de Wedstrijd met als thema Gastvrijheid. Er gebeurde meer op de ATT en een paar dingen willen we nog even naar voren halen.

SteekProeverij live event

Ruim een half jaar na het project (een online challenge op het grensvlak van borduren en quilten) kwamen op zaterdag 26 augustus een aantal deelnemers aan de SteekProeverij bij elkaar om hun werk aan elkaar te laten zien en om samen een gesprek met Cherilyn Martin te hebben over de werkstukken.  En die werken waren heel divers en mooi vond Cherilyn.  Ook in de vorm waren ze divers. Er was bv. een geborduurde leporello bij (zie foto boven) en een werkje dat je los kon neerzetten. Sommige mensen hadden een echt mooi werkboek gemaakt waar je doorheen kon bladeren. Zo kon je helemaal volgen hoe ze tot hun eindwerk waren gekomen. Bij de bespreking gaven de makers zelf een korte introductie en daarna ging Cherilyn in op hun keuzes en verdere mogelijkheden. Dat was heel interessant. Hieronder een kleine impressie:

                                 

Tussen de gesprekken door gaf Cherilyn een powerpoint presentatie over de ontwikkeling van haar werk en de thema’s die ze gebruikt. Ze vertelde o.a. over haar quilts die niet meer vierkant of rechthoekig  zijn en over hoe en waarom zij werkt op laagjes stof. De thema’s die ze gebruikt hebben vaak een relatie met de plaatsen waar ze kortere of langere tijd verbleef. Cherilyn had ook een paar quilts van haarzelf meegenomen om haar verhaal nog duidelijker te maken.

Erg mooi was ook het werk van de twee groepen die hun SteekProeven de hele tentoonstelling hebben laten zien. Leuk ook om samen zo’n challenge te gaan doen!

Werk Alkmaarse groep

Presentatie Cherilyn

  Cherilyn Martin: Sounds of Oplontis

Het was een mooie afsluiting van dit jubileumproject van het Quiltersgilde.

Tekst naar Textiel

Tijdens de Tentoonstelling lanceerde het Quiltersgilde een nieuw project. Het is weer net even anders dan wat we al kennen maar misschien daarom wel des te leuker. Onder de titel: Van Tekst naar Textiel  gaan mensen in tweetallen een quiltje maken naar aanleiding van een gedicht. Ieder van het tweetal maakt een eigen quiltje over een eigen gedicht. Maar je hebt dus een maatje om mee te overleggen, brainstormen, kletsen als je het even niet meer weet en zo. Er was een stand waarin het project geheel in stijl werd gepresenteerd ! De dames hadden zichzelf veranderd in levende sandwichborden. Aan de muur hingen voorbeelden uit het proefproject. Zag er zo leuk uit! Ook is er al een video over het project gemaakt en die laten we hier natuurlijk zien.

                                      Film van tekst naar textiel – YouTube

Je kunt je aanmelden voor dit project tot 20 september a.s.. Meer informatie en het aanmeldformulier vind je hier.

En verder …

Tot slot nog even aandacht voor iemand die er altijd is bij Quiltersgilde en die je nooit ziet: Harry Roelands die samen met zijn vrouw Yvon alles op foto vastlegt. Zo belangrijk dat dit gebeurt zodat je over 40 jaar nog weer eens terug kunt kijken hoe dat allemaal vroeger ging! (De dame op de foto is niet Yvon Roelands hoor maar Liesbeth Wessels van het projet Tekst naar Textiel).

 

 

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol