MERKWAARDIG ONLINE

 

MerkWaardig is een landelijke vereniging die in 1988 is opgericht om liefhebbers van merklappen met elkaar in contact te brengen. Inmiddels wisselen de ruim 1500 leden ideeën uit over het ontwerpen van lappen, materiaalkennis, de betekenis van de motieven en het gebruik van verschillende borduurtechnieken in zowel klassieke als moderne merklappen. Elk jaar komen leden tijdens drie informatieve en gezellige verenigingsdagen bij elkaar om te luisteren naar lezingen, om workshops te volgen en de materialenmarkt te bezoeken.

_____________________Website: https://merklap.nl/ 

Activiteiten voor leden: Ontmoetingsdagen, Activiteitendagen, Lustrumexposities en vier maal per jaar het tijdschrift MerkWaardig.

Lidmaatschap 2020: De jaarcontributie is € 30,- per jaar, plus inschrijfgeld € 5,-

_____________________

Maak kennis met de vereniging:


Het blad Merkwaardig verschijnt vier keer per jaar Elk jaar wordt er door één of meer leden van MerkWaardig een jaarlap gemaakt met een bepaald thema. Ga voor detailfoto's naar: https://merklap.nl/fotos-jaarlappen/Een serie gedetailleerde foto's van het bestuurskleed van Merkwaardig, gemaakt door mevrouw Rie Mur (22 maart 1927 – 31 augustus 2015). Mevrouw Mur borduurde elk jaar een medaillon met een memorabel moment van onze vereniging. Sinds haar dood worden de medaillons geborduurd door verschillende leden. Wat je op de foto ziet, zijn de medaillons van mevrouw Mur zelf.
Dit kleed ligt elk jaar op de ALV op de tafel waar het bestuur achter zit.

_____________________

Merkwaardig in het museum

In 2018 bestond MerkWaardig 30 jaar en namen ze deel aan de Borduurtentoonstelling Voor de draad ermee in het Gorcums Museum, een impressie:

_____________________

Zelf aan de slag:


Op 1 februari 2015 is gestart: MerkWaardig Motief per Maand. Elke maand verschijnt het patroon van een motief op onze website. Beleef plezier aan het borduren van een project waarvan u nog niet weet wat het gaat worden. Kies eens een kleur die u anders nooit gebruikt. Wees niet bang dat het fout gaat. Van proberen kunt u leren.
In de Facebookgroep Merkwaardig Motief per Maand kunt u de vorderingen van andere borduursters/-ders volgen of foto’s van uw eigen lap plaatsen.

Nieuwsgierig geworden naar MerkWaardig? Meer weten of meedoen? 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten