Inzendingen Textielfestival 2020 Verenigingspresentatie

Van 13 t/m 16 mei 2020 wordt in Leiden weer het Textielfestival georganiseerd. Textiel in ambacht en kunst krijgt hier een podium!


Graag roepen we de leden van de bij STIDOC aangesloten verenigingsleden op werk in te sturen voor de verenigingspresentatie in de Pieterskerk onder de volgende thema’s:

a) Over Grenzen
Bij dit thema kun je aan persoonlijke grenzen, fysieke grenzen, imaginair grenzen denken. Men gaat op zoek naar een nieuwe wereld. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Door voor- en tegenspoed maar je niet tegen laten houden. Volhardend en gedreven naar een nieuwe bestemming. Laat het experiment de grenzen verkennen en verleggen!

b) Denkend aan thuis
Bij dit thema spelen herinneringen een rol. De kaarten die je stuurt, de souvenirs die je koopt, de foto’s die je maakt of meeneemt. Denkend aan Holland kan een onderdeel zijn, maar ook Home sweet home. Waar liggen je wortels en wat maakt het dat je je thuis voelt.

c) Bagage
Geen reis zonder bagage. Wat neem je mee, wat mag beslist niet ontbreken als je weet dat je niet meer terug zult keren. En waarin vervoer je je kostbare bezittingen. Denk aan reistassen, (hut)koffers en andere reisaccessoires die de reis vergemakkelijken. Denk ook aan de chatelaine, een riem of gordel die om het middel werd gedragen om gebruiksvoorwerpen (waaronder naaigerei) bij de hand te hebben.

Het Textielfestival wil de bezoeker diversiteit laten zien. Verwondering, inspiratie en herkenning zijn de belangrijkste pijlers. We hopen op inzendingen die dit onderstrepen!

Inzendingen graag digitaal via onderstaand formulier:

Klik hier om je inzending in te sturen

Problemen? Stuur een mail naar Verenigingen@Textielfestival.nl  en we helpen je verder!