SAQA organiseert in de reeks Textile Talks een online evenement met de titel “Emerging Materials: Biotextiles” dat wordt gepresenteerd door het Fashion Institute of Technology (FIT). Het evenement belicht de opkomst van biotextiel als een innovatief materiaal in de mode-industrie. Biotextiel verwijst naar textielmaterialen die zijn gemaakt van biologisch afbreekbare vezels, zoals cellulose, algengaren en schimmels.

 

In deze Textile Talk zal professor Susanne Goetz (FIT) op 14 juni as. een overzicht geven van opkomende textielmaterialen, inclusief productie, beschikbaarheid en ontwerpuitdagingen. Als je je ooit hebt afgevraagd waar al het gepraat over paddenstoelleer en algengaren over gaat, dan is dit iets voor jou!

Het Fashion Institute of Technology speelt een centrale rol bij het onderzoek naar en de ontwikkeling van biotextiel. De sessie gaat ook in op de mogelijkheid om het werk van hedendaagse textielkunstenaars te verkennen, die biotextiel gebruiken als een expressief medium. Het doel van de bijeenkomst is om de bewustwording en het begrip van biotextiel te vergroten, zowel onder professionals als onder het brede publiek.

Hier kun je je (gratis) aanmelden. Na afloop zijn de zoomsessies vaak terug te vinden in het archief of op youtube!

https://www.saqa.com/events/emerging-materials-biotextiles-fashion-institute-technology-presented-saqa

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Nienke de Lange