Weer een leuk boek in de Textielbibliotheek! Deze keer iets voor wevers (maar ze hebben natuurlijk ook boeken over allerlei andere technieken).

De ongebruikelijke structuur van schaduwweefsel leidt tot een weefsel met een interessant verloop van donkere en lichte kleuren. Hoe en waarom hebben de legendarische wevers Mary Meigs Atwater en Marian Powell dit schaduw weven ontwikkeld? En hoe werkt het precies? Sterker nog: hoe maak je een eigen ontwerp? Je kunt het lezen in dit boek.

Leer in het boek van meesterwever Rebecca Winter de geschiedenis en de fijne kneepjes van schaduwweefsel en ga begrijpen hoe de weefstructuur wordt gemaakt en hoe die allerlei effecten veroorzaakt. Het boek bevat waardevolle achtergronden: de tekensystemen die door Mary Meigs Atwater en  Marian Powell ontwikkeld zijn en een beschrijving van hoe de Powell-methode werkt. In het boek staan ook ontwerpen die je  kunt gebruiken: de vijf originele ontwerpen die in 1942 door Mary Meigs Atwater zijn ontwikkeld en 10 ontwerpen die door de auteur zijn gemaakt. Handwevers van alle niveaus kunnen met dit boek hun vaardigheden verbeteren en een goed begrip van schaduwweven krijgen.

Te leen bij de Textielbibliotheek onder nummer WE 1277! Kijk op hun website als je dit boek (of een ander) wilt lenen!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol