Op zaterdag 22 oktober organiseert de Textielcommissie een symposium over Denim & Dyeing in het prachtige gebouw van Fashion For Good in Amsterdam.

Het belooft een bijzonder symposium te worden onder andere vanwege de design challenge die eraan gekoppeld is. Een zeer talentvolle groep van jonge ontwerpers is sinds maart bezig met de opdracht een creatie te maken met hetzelfde materialenpakket bestaande uit jeans samples (van Soorty en Bestseller), leftover fabric (Enschede Textielstad) en duurzame pigmenten (Recycrom).

In aanloop naar de inleverdeadline is er een aantal workshops georganiseerd. Op  9 juli was er een Recycrom workshop in de studio van Leon Blok onder leiding van Juan Manuel Gomez van Officina +39 en op 16 juli was er een Shibori workshop in het Textielmuseum in Tilburg.

Op zaterdag 10 september zijn de finalisten beoordeeld door een professionele jury. De winnaars zullen tijdens het symposium bekend gemaakt worden en worden in de twee weken na het symposium tentoongesteld in een pop-up expo in het museum van Fashion For Good. De kaartverkoop voor het symposium Denim & Dyeing is al van start voor donateurs van de Textielcommissie. Niet-donateurs kunnen vanaf 15 september een kaartje kopen.

Klik hier voor het uitgebreide programma en aanmelden

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Nienke de Lange