Afgelopen winter heb ik de masterclass ‘Van inspiratie uit vroeger naar een kunstwerk van nu’ in Museum het Leids Wevershuis gegeven. Een heel positieve ervaring voor zowel het Wevershuis, de deelnemers als voor mij. De tentoonstelling van het werk in het Wevershuis trok veel bezoekers, waarvan we veel enthousiaste reacties ontvingen.

Hierdoor geïnspireerd ben ik naar Museum de Kantfabriek gestapt met de vraag of ik de masterclass daar ook neer mocht zetten. En dat mocht!

De mooie omgeving van mijn atelier, de Westelijke Eilanden in Amsterdam, is de inspiratiebron voor nóg een masterclass.

Hieronder lees je er meer over.

Van 10 september 2022 t/m 7 januari 2023 geeft Erna van Sambeek de masterclass ‘Van inspiratie uit vroeger naar een kunstwerk van nu’.
Aansluitend aan de masterclass is in het museum een expositie van het werk van 15 januari t/m 2 april 2023.Aan de hand van een rondleiding door het museum ontdek je wat je inspireert. Je leert op een speelse manier dat je vanuit deze inspiratie tot een kunstwerk kunt komen.
Het materiaal waarmee je werkt is textiel, een combinatie met ander materiaal kan natuurlijk ook.
De weg van inspiratie naar kunstwerk gaan we stapsgewijs bewandelen. Je krijgt handvatten, speelse oefeningen, leert feedback geven en ontvangen, en je zult merken dat je veel van elkaar gaat leren.
Je eigen handschrift zal in deze masterclass naar boven komen.
De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. er is ruimte voor individuele aandacht.Het eigenlijke maken doe je thuis. Je krijgt oefeningen en opdrachten mee om thuis te doen, die we dan weer in Museum de Kantfabriek met elkaar bespreken.
Voor het werken thuis moet je aan zo’n 8 tot 12 uur per week denken.Erna van Sambeek is beeldend kunstenaar, met een grote liefde voor textiel. Zij geeft masterclasses op bijzondere plekken, waaronder het Japanmuseum Sieboldhuis, en Museum het Wevershuis in Leiden, en in haar atelier op de Westelijke Eilanden in Amsterdam.
Naast lesgeven werkt zij als zelfstandig beeldend kunstenaar. Meer informatie over Erna en haar werk kun je vinden op: www.ernavansambeek.nl

U kunt meer lezen in de pdf.masterclass Erna van Sambeek Museum de Kantfabriek 2022
Meer weten? Klik hier: pdf
Of hier: www.museumdekantfabriek.nl

Door Erna van Sambeek

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Nienke de Lange