Van 8 april 2023 t/m 24 juni 2023 geeft Erna van Sambeek in Museum de Kantfabriek in Horst de masterclass ‘Van inspiratie uit vroeger naar een kunstwerk van nu’.
Aansluitend aan de masterclass is er in het museum een expositie van het werk van de cursisten van 24-06-2023 t/m 13-08-2023.

Cursus

Aan de hand van een rondleiding door het museum ontdek je in de cursus wat je inspireert. Je leert op een speelse manier dat je vanuit deze inspiratie tot een kunstwerk kunt komen.
Het materiaal waarmee je werkt is textiel, een combinatie met ander materiaal kan natuurlijk ook.
De weg van inspiratie naar kunstwerk gaan we stapsgewijs bewandelen. Je krijgt handvatten, speelse oefeningen, leert feedback geven en ontvangen, en je zult merken dat je veel van elkaar gaat leren. Je eigen handschrift zal in deze masterclass naar boven komen.
De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. er is ruimte voor individuele aandacht.

Het eigenlijke maken doe je thuis. Je krijgt oefeningen en opdrachten mee om thuis te doen, die we dan weer in Museum de Kantfabriek met elkaar bespreken.
Voor het werken thuis moet je aan zo’n 8 tot 12 uur per week denken.

Erna

Erna van Sambeek is beeldend kunstenaar, met een grote liefde voor textiel. Zij geeft masterclasses op bijzondere plekken, waaronder het Japanmuseum Sieboldhuis, en Museum het Wevershuis in Leiden, en in haar atelier op de Westelijke Eilanden in Amsterdam. Naast lesgeven werkt zij als zelfstandig beeldend kunstenaar. Meer informatie over Erna en haar werk kun je vinden op haar website.

Voor meer informatie over de cursus download of bekijk het De Kantfabriek Masterclass infoblad.

                                               

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol