Museum de Kantfabriek heeft een spannende nieuwe Masterclass waarbij gebreide en gekloste draden met elkaar worden verbonden. Deze manier van werken heb ik nog nergens anders gezien maar het klinkt eigenlijk best logisch en zeker interessant! De Masterclass wordt gegeven door Margreet Heijs die ook het werk op bovenstaande foto maakte. Het werk heeft als titel: Bergen verzetten.

Masterclass

In de 3 daagse Masterclass komen brei- en kantklostechnieken samen. Om deel te kunnen nemen is daarom enige ervaring met breien en kantklossen nodig.

Door op een speciale manier te breien ontstaat er een onregelmatige, open structuur die een beetje kan lijken op kant. Ook de keuze van materiaal heeft invloed op hoe je werkstuk eruit gaat zien. Het breisel is zeer elastisch waardoor het spannen in gewenste vormen eindeloze mogelijkheden geeft. Breisel en kloskant gaan samen een verbinding aan op het kantkloskussen.
Deze combinatie biedt vele nieuwe mogelijkheden en zeer verrassende resultaten.

Al deze verschillende aspecten worden behandeld in de Masterclass.

Deze speciale manier werken maakt heel goed een persoonlijk creatief proces mogelijk.

De Masterclass wordt gegeven op de zaterdagen 9 en 23 september en 14 oktober.

Aanmelden kan via de website van Museum de Kantfabriek en daar kom je via deze link.

Ze hebben daar trouwens meer bijzondere workshops. Ik zag er eentje van een halve dag die ging over 3D hout en textiel. Klinkt ook heel interessant maar deze workshop is vol. Toch iets om in de gaten te houden!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol