Afgelopen week viel er weer een nieuwe VEZEL op de mat. Wat mij betreft op afstand het leukste textielblad van Nederland. Ook deze keer is hij weer prima. En soms moet dat dan gewoon weer eens gezegd worden hè!

Er staat ook deze keer weer een flinke hoeveelheid interessante technische dingen in. Variërend  van porselein waarin haakwerk is verwerkt, via keuzehulp bij wateroplosbare materialen, tot het verwerken van foto’s in textiel. Om een paar artikelen te noemen.

Twee dingen vind ik eruit springen in dit nummer.

Allereerst het artikel van Marjolein van der Stoep over hoe je begint aan het maken van een kunstwerk. Goeie vraag! Ik denk dat veel handwerkers zich dat wel eens hebben afgevraagd. Al of niet in stilte. Want sommige vragen zijn best griezelig om publiekelijk te stellen. En Marjolein legt dan gewoon op haar vrolijke manier aan de hand van een paar voorbeelden uit dat er vele wegen naar Rome kunnen leiden maar dat je goed na moet denken over een aantal keuzes die je maakt. Hoe je om kunt gaan met frustratie is ook een lekker puntje daarbij!

Het is echt zo’n stukje waar je wat aan hebt als je net aan een nieuw project wilt gaan beginnen! En een onderwerp dat helpt om al je toekomstige mooie werk goed uit de verf te laten komen.

Het andere stukje is het voorwoord van Harm Harms. Een wijs mens (hij doet ook al een paar jaar mee). Zijn redactioneel gaat over Verandering. In deze ingewikkelde tijd een heel interessant onderwerp maar  ook zeker bij het handwerken erg van toepassing. De kern van zijn verhaal gaat erover dat verandering onvermijdelijk is -ook in Textielland- en dat het wel erg lekker is om het helemaal eens te blijven zijn met handwerkvriendinnen die op dezelfde manier naar dingen kijken maar dat het ook heel inspirerend is om een ander geluid, andere mogelijkheden en ideeën te bekijken en te blijven leren. En je eigen kwaliteiten daaraan te scherpen. Alsof we nog kinderen op het schoolplein zijn en verrassende ontdekkingen doen.

Ik vond het een parel van een voorwoord. Je kunt het lezen als een stukje wereldbeschouwing en als een stukje handwerkadvies.

Dank je wel Harm en Vezelredactie! En keep up the good work (in de 42e jaargang!!!!)

Een abonnement op VEZEL kost je €22 per jaar en daar krijg je vier nummers voor. Je kunt het ook cadeau doen aan iemand en losse nummers zijn ook verkrijgbaar. Zie daarvoor hun website.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol