De titel zegt alles maar misschien ook niets … aan de toeschouwer om dit uit te maken.

Deze tentoonstelling toont werk van zussen Tania (mixed media/textielkunst) en Saskia Verhasselt (keramiek/zilveren juwelen).

Van 16 tem 27 augustus 2023 is het werk van deze 2 zussen/kunstenaars te zien in Gallery 22 te Damme (B).

Wie zijn zij?

Tania Verhasselt is gegrepen door mixed media en ze brengt haar passie voor reizen en in het bijzonder de woestijn met al haar kleuren, tot leven in haar schilderijen, werken op papier en textiele vormen. Kleur speelt een grote rol. In haar abstract beeldend werk vangt zij het licht en de landschappen die haar treffen. Zij flirt met lijnen en compositie om tot een beeldend geheel te komen en de opgedane reisindrukken op een sobere manier vorm te geven.

Saskia Verhasselt geeft vorm aan eigenzinnige keramiek en toont een fantasiewereld van mens en dier. Zij werkt graag met klei om haar fantasie de vrije loop te laten. Dit resulteert in o.a. kleurrijke en surrealistische wezentjes waarbij vogels en andere dieren in herkenbaar zijn maar waarbij de verhoudingen en vormen niets meer te maken hebben met de realiteit. Daarnaast ontwerpt zij juwelen in zilver klei.  De ontwerpen zijn éénmalig en uniek.

De kunstenaars zijn alle dagen van de expositie aanwezig.

 

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol