De Knit & Knot Beurs is een groot jaarlijks driedaags wolfeest in Tilburg. Vandaag begonnen en nog twee dagen te gaan.

Er zijn allerlei activiteiten waar je draadjes en garen bij gebruikt en er zijn ook veel winkels aanwezig.

Ooit gehoord van breien zonder naalden? Nou daar is speciaal garen voor en je kunt er een workshop in volgen. Liever met naalden? Kan ook, bv. in de workshop brioche breien of  brei een beanie (speciale muts). Ook voor wolververs en kantklossers is er van alles te zien en te doen.

Nieuw en tegenwoordig erg in de mode is een workshop tuften! Vooral jongeren schijnen dat erg leuk te vinden.

Nou, dit lijkt wel een reclameboodschap maar dat is toch niet echt de bedoeling. Velen van ons werken met verschillende handwerktechnieken en de meesten doen dan ook wel iets aan breien of haken of zo.  Als ik dit programma zie krijg ik meteen zin in meerdere workshops. Dat hebben ze echt leuk bedacht want ik heb in de loop van de tijd al best een paar workshops gedaan!

Leuk is dat ze op de website ook een aantal gratis patronen hebben gezet. Onder andere voor Valentijnskaarten, boomhangers en voorjaarsbloemen. Je kunt ze gratis downloaden. Je moet natuurlijk van het soort patronen houden maar het is wel een heel leuk idee dat ze dat doen!

Misschien heb je er wel zin in de komende dagen. Het wordt heet buiten en in de hal is het vast lekker koel. En dan leuke dingen doen …. klinkt niet verkeerd!

 

 

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol