ArtWorlds presenteert KlimaatExpo ’22.  Een tentoonstelling met open inschrijving voor alle makers over klimaatverandering die te zien zal zijn van 17 september t/m 4 december 2022 in Museum de Fundatie in Zwolle en Heino/Wijhe. De inschrijving is tot 15 juni geopend.

Dus je kunt nog net meedoen!

Klimaat. Een urgenter onderwerp is er niet. Klimaatverandering raakt mens, natuur en milieu. Het laat kunstenaars niet onbewogen. Op uiteenlopende manieren spreken kunstenaars hun zorg uit over het behoud van onze natuur. Dat resulteert vaak in prachtige werken die de schoonheid en de kwetsbaarheid van de natuur in beeld brengen, zoals bovenstaand werk van Asselien Broekhuis.

De gevolgen van deze verandering zijn groter dan ons voorstellingsvermogen. Kunst kan het onvoorstelbare in beeld brengen. ‘Kunstenaars, jullie zijn aan zet!’, zegt de expo-organisatie.

Ze roepen alle kunstenaars en makers (dus ook textielmakers!) op om werk aan te melden. Doe mee aan de eerste landelijke tentoonstelling waarbij kunstenaars en makers gevraagd worden om hun visie op de klimaatverandering uit te beelden.

Deze Klimaatexpo is een vervolg op de eerdere Zomerexpo’s die sinds 2017 gehouden zijn in Museum de Fundatie en daarvóór in het Kunstmuseum in Den Haag. Ze worden druk bezocht!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol