Graadje lager voor Groningen

Onder dit motto organiseren Wongema en De Amsterdamse Steek op maandag 15 januari, van 11-16 uur een breiworkshop in Hornhuizen (en dat ligt in Groningen natuurlijk!).

Wongema en de Amsterdamse Steek werken sinds 2 jaar samen om de ‘Graadje lager voor Groningen’ trui te maken. De bodem onder Groningen zakt steeds verder weg en dat betekent veel voor bewoners in het noorden. Energiearmoede is in de afgelopen periode alleen maar groter geworden. Ze gaan gezamelijk met mensen uit heel Nederland een trui breien van resten garens die bij de deelnemers in de kast wachten op een goede bestemming. Voor dit project is het de bedoeling dat je uitsluitend breit met garens die jij of anderen al hebben liggen in hun voorraad. Je mag hiervoor oude truien uithalen, garens oververven of ruilen met anderen.

Zij nemen boeken en een stapel patronen mee. Zo heb je wat houvast bij het maken van jouw ontwerp. Neem zelf vooral ook inspirerende patronen- en stekenboeken mee als je die in de kast hebt staan.

Zij zorgen ook voor instructies, inspiratie, voorbeelden en denken mee met de constructie van jouw trui. De herbergier van Wongema zorgt voor koffie en een goede lunch.

Wongema

Wongema is een ontmoetingsplek in Hornhuizen voor mensen uit het dorp en de regio en een (werk)huis voor gasten van verder weg. Er is van alles te doen en je kunt er ook tegen een goede (lage) prijs blijven slapen. Het is een werkplek voor denkers, makers en praters. In dit ‘huis aan het eind van de wereld’ kun je meerdere dagen of een dagdeel terecht. Met collega’s, vriendinnen, familie of wat je maar wilt. Wongema ligt vlakbij de Waddenzee.

En je kunt er dus ook meedoen aan deze workshop over jouw eigen kliekjestrui.

De workshop wordt gehouden in:

  • Wongema, Tammingastraat 58, 9978 PD Hornhuizen
  • Bijdrage: 30,- inclusief koffie/thee en lunch
  • Aanmelden: www.deamsterdamsesteek.eu
  • Meenemen: Breinaalden, favoriete brei- of haakboek en garens uit jouw voorraad die “over” zijn. Je kunt er zelf jouw trui mee starten of ze ruilen voor garens die anderen over hebben.

(Nb; 30 euro is wat het organiseren en uitvoeren van dit project kost. Het project wordt volledig door vrijwilligers gedaan. En hoewel dit niet anders kan, begrijpen we ook dat dit voor sommigen teveel geld is. We hebben daarom samen 4 plekken gesponsord voor deelnemers voor wie dit bedrag te hoog is. Als je mee wilt doen en beroep wilt doen op de gesponsorde plekken, stuur dan een mailtje naar post@wongema.nl. Er worden geen vragen gesteld en zolang we plek hebben schuiven we jou in het programma.)

Kijk! En dat vind ik nou zo goed! Dat je het mogelijk maakt dat echt iedereen mee kan doen! Ideetje voor andere workshops!

Informatie

Verdere informatie (ook over de reis en zo) kun je vinden op de websites van  De Amsterdamse Steek en Wongema.

Het zou erg leuk zijn als we de resultaten te zien krijgen op Textielplatform!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol