In de blog van Quiltersgilde las ik de oproep van Inge van Koningsveld om kerstkaarten te maken voor de actie van Serious Request voor het vergeten kind.

Wat een goed idee! We maken vaak prachtige textielkaarten en wat is het fijn als je daarmee een goed doel kunt steunen!

Dus daarom geven we hier het stokje door naar nog meer textiele makers!

Toelichting

De actie Serious Request en het Glazen Huis kennen de meeste mensen wel. Het Glazen Huis staat dit jaar van 18 t/m 24 december in Amersfoort en door muziek te draaien en allerlei kleinere acties wordt in de kerstperiode geld opgehaald voor een goed doel. Dit jaar is dat doel de Stichting Het Vergeten Kind.

Stichting Het Vergeten Kind

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze daar niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt hen onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen van hun ouders. Hun verslaving(en), grote schulden, psychische problemen en onvermogen zorgen voor een negatief klimaat. Hierdoor krijgen kinderen niet de positieve aandacht die ze zo hard nodig hebben. Ze vereenzamen, raken in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. Op latere leeftijd lopen deze kinderen een verhoogd risico om op het criminele pad te raken, geen baan te kunnen houden, zelf problemen te ervaren in de opvoeding van hun eigen kinderen of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan.

Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Ze geven kinderen een zorgeloze vakantie, organiseren acties en manifestaties. Je kunt hen steunen als vrijwilliger en door geld te geven.

Kerstkaarten van Jaydon

Jaydon Spronk heeft voor Serious Request een kerstkaartenactie opgezet. De opbrengst gaat dus naar Het Vergeten Kind. In een radio-uitzending in november werden alle creatievelingen opgeroepen om kaarten te maken en die in deze actie te laten verkopen voor het goede doel. Daarnaast kun je er natuurlijk ook zelf hele mooie kaarten kopen of gewoon een donatie doen!

De actie loopt tot aan kerst. Alle zelfgemaakte kaarten worden verkocht tijdens de 3FM Kerstmarkt. Je kunt je donatie sturen naar NPO 3FM t.a.v. Kerstkaarten voor Jaydon, Postvak CM31, Postbus 26444, 1202 JJ Hilversum.

Kom op dames, naalden uit het vet! ….. Het kan nog net! …. Maak de kinderen blij met kaarten!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol