Wat doe je nou met al die bandjes?? Dat is een veel gestelde vraag aan de band- en kaartwevers. En dit jaar is er een helder antwoord: leuke kerstversiering maken! Tussen 24 november en 22 december krijg je elke week een idee aangereikt om je huis in kerststemming te brengen met…  geweven banden!

Wanneer vindt de WAL plaats?

Op 24 november komt de voorbereiding voor de WAL online: de patronen voor de banden (voor bandweven en kaartweven) en filmpjes om te leren weven. Daarna krijg je elke week de instructies voor het maken van een kerstversiering met je geweven banden. Het laatste deel van de WAL komt op 22 december online, dus je bent voor de kerstdagen klaar.

Alle informatie komt op de website van Marieke: Kerst-WAL 2023, maar ook in de STIDOC Textielplatform community en de bijbehorende Facebookgroep

Door wie wordt de WAL gegeven?

De Kerst-WAL wordt gegeven door Marieke Kranenburg (https://www.bandweefblog.nl/), in samenwerking met STIDOC | Textielplatform en Weefnetwerk.

Maar ik heb nog geen of weinig ervaring met bandweven!

Dat geeft niet. De WAL steekt in op beginnersniveau, de patronen zowel voor het bandweven als voor het kaartweven zijn eenvoudig. Daarnaast zijn er in die periode extra beginnerslessen in band- en kaartweven. En er komen instructiesfilmpjes online.

Maar als je het echt niet ziet zitten, dan kun je ook een stuk band of stevig lint kopen en zo toch 3 van de 4 weken meedoen.

Wanneer vinden de workshops plaats?

De beginnersworkshops vinden plaats op:

  • Vrijdag 1 december – Kaartweven – Baarn
  • Zaterdag 2 december – Bandweven – Alkmaar
  • Vrijdag 8 december – Bandweven – Tilburg

Bij de workshops is telkens plek voor 8 personen, dus meld je snel aan!

Tot slot vindt op vrijdagmiddag 15 december een WALk-in plaats in Baarn. Hier kun je zelf of samen werken aan de kerstversieringen, vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Ook krijg je tijdens deze middag het materiaal voor de derde week van de Kerst-WAL en een hand-out met alle beschrijvingen.

Als ik nou niet op facebook of in de community wil?

Dan kun je alsnog meedoen. Alle informatie komt ook op Marieke’s website onder het kopje Kerst-WAL 2023. (link naar https://www.bandweefblog.nl/kerst-weave-along-2023/). Daar komen gewoon openbaar de filmpjes en de pdfs te staan.

Maar de ervaring leert dat meedoen aan de facebookgroep of community ontzettend inspirerend is! Je leert van elkaars vragen, elkaars kleurgebruik, kortom: van elkaars kennis en creativiteit!

En voel je natuurlijk vrij om zelf je resultaten te posten op je eigen Facebookpagina of op Instagram. Gebruik dan #kerstwal2023, zodat onder deze hashtag een mooi overzicht ontstaat!

Hoe schrijf ik me in en wat kost het?

Dat is nou het leuke van de WAL: je hoeft je niet in te schrijven en er zijn geen kosten aan verbonden, tenzij je meedoet met de workshops of naar de WALk-in komt. Als je mee wilt doen aan de groepen, dan moet je wel een account hebben bij STIDOC of Facebook en aanmelden bij de community / groep.

STIDOC community: https://community.textielplatform.nl/groepen/kerst-weave-along-2023/ 

Facebookgroep: www.facebook.com/groups/kerstwal2023/

#kerstwal2023 #weefnetwerk #bandweefblog #bandweven #kaartweven #weven #stidoc

 

 

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Nienke de Lange