Als je googled op kant en quilt dan krijg je hetzij een hele hoop verwijzingen naar kant hetzij een berg adressen van quiltwinkels. Maar de combinatie van kantwerk met een quilt vind je nergens.

In het blad van de LOKK stond echter een verhaaltje over een project waarbij kloskant is verwerkt in een quilt. Die zie je op bovenstaande foto. Het is een quiltproject van Marian Muller. Niet helemaal duidelijk is of ze hem alleen heeft gemaakt of met een groep. Vind je hem niet heel bijzonder?

De Quilt

Voor het kloswerk zijn 22 verschillende patronen ontworpen van 10 bij 10 centimeter. Ze moesten wit of ecru zijn en ze moesten van boven naar beneden worden geklost en dus niet ‘in de rondte’. Zoals je op de foto kunt zien zijn de stoffen ondergronden van het kloswerk in vier verschillende kleuren met een regelmaat geschikt: de kleuren worden in diagonale rijen herhaald. De kantpatronen zijn willekeurig op de ondergronden geplaatst. Het geheel is echt een prachtige quilt geworden waarbij in de details heel veel te zien is.

Oproep

De quilt heeft gehangen op de jubileum Kantmarkt afgelopen najaar en hij trok veel aandacht. Dat heeft ertoe geleid dat de redactie van de Kantbrief (het blad van de LOKK) een oproep heeft gedaan om de ervaringen van(klos)kant met een andere textielvorm aan ze te sturen. Het is natuurlijk erg interessant om combinaties van verschillende textielvormen uit te proberen! Misschien komen daar wel prachtige nieuwe projecten uit.

Als je ervaring hebt met dit soort ‘crossovers’ of je hebt suggesties daarvoor dan kun je een mail sturen naar: kantbrieflokk@gmail.com.

En Textielplatform vindt het natuurlijk ook erg interessant om er dan weer aandacht aan te besteden!

 

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol