Op 1 december ontvingen we nog een lange nieuwsbrief van Karina van Vught (Zijdelings) vol fantastische workshops gepland voor 2023.

Maar gisteren kregen wij helaas bericht dat Karina van Vught onverwacht is overleden.

Wij herinneren haar als een groot organisatietalent en voorvechter om ‘surface design’ op de kaart te zetten. Ze was voorzitter van de Europese tak van de Surface Design Association. Ze had een grote passie voor textielkunst, iemand die de technieken inzichtelijk maakte door haar unieke workshopaanbod, een bijzondere docent en een energiek en hartelijk mens. Veel mensen zijn dankzij haar tomeloze inzet om de beste docenten het podium te geven, ge├»nspireerd geraakt en hebben zich kunnen ontwikkelen tot wie ze nu zijn en waar ze nu staan.

Alle Textielfestival edities was ze erbij, en droeg ze actief bij! Ook hielp ze vol energie mee om het aanvankelijk live geplande Textielfestival 2020 om te buigen naar Studio Textielfestival en dankzij haar kregen we zelfs in covid tijd een prachtig inkijkje in de SDA expositie: Beyond Boundaries:

De herinnering aan Karina, aan Zijdelings en aan haar rol bij de SDA zal door velen gekoesterd worden. Dankzij haar is Mixed media in combinatie met textiel in Nederland een begrip geworden. We wensen iedereen die haar lief en dierbaar was, veel sterkte bij dit grote verlies.

Namens STIDOC
Nienke de Lange

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Nienke de Lange