Aankomende zondag 2 oktober zijn de hoeden en baretten van Klary van der Pol nog eenmaal in Amersfoort te bewonderen! 

Vreemde Gasten

Het is het weekend van de Vreemde Gasten. Dat is een gratis te bezichtigen tweejaarlijkse expositie van hedendaagse beeldende kunst op meerdere locaties in de binnenstad van Amersfoort. In historische en markante woonhuizen exposeren bekende en minder bekende kunstenaars uit de regio. Alle bezoekers van deze kunstdagen zijn vreemde maar welkome gasten in die huizen. Een fantastische gelegenheid om niet alleen de kunst maar ook de huizen te bekijken!

Klary van der Pol

Ze woonde net buiten de binnenstad en zou aan deze tentoonstelling meedoen. Dat bleek niet meer mogelijk. De organisatie van Vreemde Gasten schrijft over haar: “Helaas kan Klary van der Pol niet meer deelnemen aan Vreemde Gasten. Zij overleed op 21 augustus.
Klary had nog zoveel plannen en had zich ook voor dit jaar weer opgegeven voor dit evenement. Maar haar gezondheid liet Klary steeds meer in de steek. Door de COPD, waaraan zij leed, was het werken met haar favoriete materiaal, wol, al enige tijd onmogelijk geworden, terwijl dat haar grote passie was. Zij volgde cursussen in weef- en textieltechnieken om uiteindelijk uit te komen bij het verven en vervilten van wol. Haar specialiteit waren sjaals, kragen en hoeden. Ieder werk was uniek en Klary won er verschillende prijzen mee.
Toen haar gezondheid begon te haperen zocht Klary naar andere technieken en materialen die lichamelijk minder inspanning vereisten. Tot aan het eind van haar leven bleef zij vol enthousiasme creëren. Vreemde Gasten verliest met het overlijden van Klary een trouwe deelnemer.”

Haar dochter vindt het fijn om Klary’s werk nog eenmaal tentoon te stellen!!  Dus zal haar werk alsnog te zien zijn tijdens het Vreemde Gasten weekend. Je bent van harte welkom om het te komen bekijken in de Coninckstraat 18 in Amersfoort .

Klary was lid van de ViltKontaktGroep, regio Utrecht. We gaan haar enorm missen.

 

Ineke Notermans

Bestuur en regio Utrecht, ViltKontaktGroep

Voor meer informatie over het weekendprogramma van Vreemde Gasten en de deelnemende kunstenaars zie: https://vreemdegastenamersfoort.nl/.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Ineke Notermans