Het was even aan mijn aandacht ontsnapt maar midden in de tweede corona lock-down, is het hoofdkantoor van Vlisco, compleet ‘bekleed’ met de print van haar eigen stoffen.

Vlisco, je weet wel van de bekende wax-stoffen waar  o.a. Hilde Hoogwaerts van die prachtige mandala artquilts mee maakt

waar ze deze maand zelfs mee op de voorkant van Quiltmania staat!

Maar we dwalen af, Vlisco stoffen dus, stoffen met een verhaal. De wax-dessins zijn zó populair in Afrika, dat het zelfs cultuurgoed genoemd wordt. Hoe dat zo is gekomen? Hier kun je het hele verhaal lezen.

Vlisco bestaat 175 jaar. En dus nodigden ze kunstenaar Simone Post uit, om het hoofdkantoor te ‘bekleden’. Het Utrechtse schilderscollectief De Strakke Hand deed het schilderwerk. Hier een video over het proces en het resultaat:

Fest of Movement from Simone Post on Vimeo.

Het ontwerp stelt een denkbeeldige tuin voor waar je je eindeloos in kan laten meevoeren. De verschillende vormen en zijkanten van het gebouw vertegenwoordigen de oneindige kleurenwerelden van Vlisco. De lijntjes en blokjes zijn allemaal met de hand geschilderd. Het werk werd treffend ‘de Wildflowers’ gedoopt.

Hoe mooi, de moeite van het omrijden waard als je toch naar het Zuiden afreist!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Nienke de Lange