De Commissie Creatief Handwerk, voorheen Commissie Handwerken en Textiele Werkvormen, Vrouwen van Nu Gelderland organiseert een handwerktentoonstelling in het Kulturhus in Vorden. Het is een jubileumtentoonstelling omdat de commissie 70 jaar bestaat.
Voor deze bijzondere tentoonstelling sluiten we ook aan bij het thema van het Provinciaal Bestuur Vrouwen van Nu Gelderland: ‘Samen vieren, samen verder’ met als symbool een klavertje vier, wat geluk betekent. We prijzen ons gelukkig dat we na een periode van coronamaatregelen weer een tentoonstelling kunnen houden.
Wat is er te zien?
Er zijn veel verschillende handwerktechnieken te zien, onder andere quilt-, borduur-, brei- en haakwerk. In 70 jaar tijd is er heel veel gehandwerkt. Er zijn veel oude en nieuwe handwerken gemaakt door leden van VvN in Gelderland te zien. Het belooft een afwisselende tentoonstelling te worden. Een prachtige gelegenheid ook om ideeën op te doen.
Waar en wanneer
De tentoonstelling is op donderdag 6 oktober van 10.00 – 17.00 en op vrijdag 7 oktober van 10.00 – 16.00 in het
Kulturhus,
Raadhuisstraat 6 
Vorden.
Toegangsprijs is € 5,00 p.p.
Workshops tijdens de tentoonstelling
Tijdens de handwerktentoonstelling kun je meedoen aan een tweetal workshops die gegeven worden door vrijwilligers van Lang Leve Kunst en Naoberschap van Amphion Cultuurbedrijf.
Workshop handspinnen
Heb je altijd al willen spinnen, maar lijkt het je moeilijk? Tijdens deze korte workshop leer je op een eenvoudige manier spinnen met een handspindel en ongekaarde wol. Zo spin je heel ontspannen je eigen draad. Een stukje van jouw draad wordt verwerkt in een Vrouwen van Nu kunstwerk. De workshop duurt 45 minuten en wordt gegeven door Petra Uphoff.
Donderdag 6 oktober om 11.30 uur
of Vrijdag 7 oktober om 13.15 uur
Workshop borduren op tule
Heb je wel eens op tule geborduurd? Op een lapje ongebleekte katoen maak je een kleine tekening. Op een stukje tule borduur je een lijn uit de tekening. Het effect is verrassend! Je neemt je werkje mee naar huis of je hangt het op in het Vrouwen van Nu kunstwerk. Doe je mee? De workshop duurt 45 minuten wordt gegeven door Nel van der Meulen.
Donderdag 6 oktober om 13.15 uur
of Vrijdag 7 oktober om 11.30 uur
Deelname is kosteloos. Materiaal is aanwezig.
Je kunt je aanmelden voor de workshops via vvn.handwerkciegld@gmail.com
Bij te veel aanmeldingen wordt er een extra workshop gegeven.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol