Vrouwen van Nu is een landelijke organisatie waarin heel veel verschillende activiteiten kunnen worden gedaan. Handwerken in allerlei vormen hoort daar natuurlijk bij! Er zijn provinciale commissies die een jaarplan maken van hun workshops en andere activiteiten. Vaak is er aan het eind van het seizoen een tentoonstelling waarin veel mooi en divers werk is te zien.

Je moet wat dieper in hun website duiken om al die activiteiten te vinden maar dan zie je ook meteen wat er bij je in de buurt te beleven valt. Vandaag laten we zien wat de Handwerkcommissie Overijssel in de planning heeft staan voor het komende seizoen.

Op 19 september beginnen ze met een Handwerk Inspiratiedag in Raalte. Je kunt er twee workshops doen van de vier die worden aangeboden (Freeform haken of Rondbreien of Macramé: sleutelhanger of Speldenkussen en vingerhoed van leer). Ook is er informatie over  de cursussen en workshops die in het seizoen 2023-2024 gegeven gaan worden.

Op 4 oktober is er een workshop basistechniek Vilten, Ook in Raalte. Je kunt zowel platte als ruimtelijke projectjes uitproberen.

Op 17 oktober start de Studiegroep Textiel. Dat is een cursus die bestaat uit vijf bijeenkomsten. In de groep onderzoeken en bewerkenen ze allerlei materialen en daarnaast is er gezamenlijk bezoek aan tentoonstellingen.

Op 31 oktober start de cursus Handwerk plus minder regels meer mogelijkheden. Er zijn 4 bijeenkomsten waarin allerlei mogelijkheden worden uitgeprobeerd.

In november is er een tweedaagse workshop over Kimekomi. Het thema is tulpen maar je leert natuurlijk eerst de techniek.

En vanaf januari gaan ze dan weer verder met onder meer quilten en kantklossen. Maar daarover een andere keer meer.

Op 20 en 21 maart is er dan een afsluitende tentoonstelling in Wesepe waarin heel veel te zien is van wat er het hele seizoen is gemaakt.

Er is dus bij VvN Overijssel van alles te beleven op handwerkgebied. De cursussen en workshops zijn heel laagdrempelig. Je kunt technieken eens uitproberen en kijken of het wat voor je is. De kosten voor een dag of cursus  zijn laag en er zijn vaak mogelijkheden voor niet-leden om ook mee te doen. Die betalen dan een klein beetje meer. Soort van administratiekosten. Kijk in de links achter de cursussen voor de precieze informatie en de manier van aanmelden.

Overijssel klust vaak in Raalte. Maar veel provincies hebben een Handwerkcommissie en misschien kun je ook prima terecht over de provinciegrens heen.

Dus als je een leuke workshop zoekt kijk vooral op de website van Vrouwen van Nu eens bij de verschillende provincies. We gaan de komende tijd vaker laten weten welke activiteiten ze gaan ondernemen!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol