Anders borduren (foto Nel van der Meulen)

Handwerktentoonstelling Vorden

Ook dit jaar organiseert de Commissie Creatief Handwerk Gelderland van Vrouwen van Nu weer een Handwerktentoonstelling in het Kulturhus in Vorden. Het thema is “Schatgraven”. Hierbij sluiten ze aan bij het thema van de zomerworkshop “Schatgraven in de Linnenkast”. Op beide workshoplocaties in Sinderen en Hummelo zijn mooie kistjes gemaakt die te zien zullen zijn op de tentoonstelling. Daarnaast is er ook handwerk als macramé-, quilt-, borduur-, brei- en haakwerk te zien. The Quilt Cottage, Afkes merklap, de tuincommissie VvN Vorden, het 2e handswinkeltje, de verloting en het handwerkcafé zijn ook weer van de partij!

Workshops

Tijdens de tentoonstelling kun je meedoen aan een workshop, die gegeven wordt door vrijwilligers van Lang Leve Kunst en Naoberschap van Amphion Cultuurbedrijf. Hieronder de workshops:

Workshop handspinnen

Wegens succes van vorig jaar, wordt deze workshop herhaald. Heb je altijd al willen spinnen, maar lijkt het je moeilijk? Tijdens deze korte workshop leer je op een eenvoudige manier spinnen met een handspindel en ongekaarde wol. Zo spin je heel ontspannen je eigen draad.

Petra Uphoff geeft de workshop op donderdag 5 oktober om 11.30 en 13.30.

    (foto Nel van der Meulen)

Workshop anders borduren

Wil je wel eens wat anders met borduren, maar vind je het moeilijk waar te beginnen? Doe dan mee met deze workshop! Op een lapje ongebleekte katoen maak je een vlek waar je iets in kunt zien. Met borduurgaren lapjes, kralen of andere materialen maak je je eigen voorstelling. Iets van jezelf meenemen en er in verwerken is natuurlijk prima.

Ria Pelgrom geeft de workshop op vrijdag 6 oktober om 11.30 en 13.30. De foto zie je helemaal bovenaan dit stukje staan!

De workshops duren 45 minuten. Voor beide workshops is materiaal aanwezig en de deelname is kosteloos. Je kunt je aanmelden via vvn.handwerkciegld@gmail.com

De handwerktentoonstelling wordt gehouden op donderdag 5 oktober van 10.00 – 17.00 en op vrijdag 6 oktober van 10.00 – 16.00 in het Kulturhus, Raadhuisstraat 6 in Vorden.

Toegangsprijs is € 5,00 p.p.

 

Handwerkdagen

In november organiseert de Commissie Creatief Handwerk ook nog 2 handwerkdagen.

Op woensdag 1 november in het Kulturhus te Vorden en op donderdag 2 november in De Vluchtheuvel te Heteren. Op beide dagen kun je kiezen uit twee workshops:

Japanse handschoenen breien

    (foto Jolanda Mascini)

Fabric weaving

    (foto Jolanda Mascini)

De workshops worden gehouden van 10.30 – 14.00. De kosten zijn € 15,00 voor leden en € 20,00 voor niet-leden van Vrouwen van Nu.

Je kunt je opgeven via een mail aan vvn.handwerkciegld@gmail.com onder vermelding van je naam, telefoonnummer, welke workshop je voorkeur heeft en in welke plaats je de workshop wilt bijwonen. Bij voldoende deelname gaan de dagen door. Graag het bedrag overmaken op bankrekening NL38 RABO 0129153222 t.n.v Handwerkcommissie Vrouwen van Nu of contant op de handwerkdag.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol