Zoals elk jaar was er enkele weken geleden een speciale tentoonstelling van afstudeerders aan de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Altijd leuk om te zien en speciaal als er -zoals hier- ook textiele vormgevers bij zijn.

Hieronder een video-impressie van het werk van alle deelnemers.

KABK Graduation Show 2023 Highlights – YouTube

De foto bovenaan laat een onderdeel zien van het werk Cacophony Orchestra van Xiaoyu Wen. Xiaoyu studeerde af in de richting Textiel en Mode en kreeg een prijs voor dit werk. Het werk is eigenlijk veel groter. Hieronder een betere indruk ervan.

Je zult denken: wat gebeurt daar nou?

Cacophony Orchestra’ is een installatie van textiele instrumenten waarmee Xiaoyu Wen probeert te verkennen welke geluiden er door garen kunnen worden gemaakt. Xiaoyu zegt erover: “Mijn inspiratie kwam uit concertzalen en orkesten en ik werkte samen met mensen van het Conservatorium om uit te vinden hoe ik geluid kan maken met textielsnaren. Ik heb met de installatie verschillende stukken opgenomen en die wil ik later bewerken tot een album met mijn eigen composities. En dat album komt dan op Spotify te staan.”

Wat een bijzonder idee!

Meer weten van de opleiding? Hieronder een kleine indruk!

Bachelor Textile & Fashion Department on Vimeo

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol