Je zult misschien denken dat je op deze foto een quilt ziet. Maar dat is niet zo. Het is een gebreide deken waarin quiltpatronen zijn verwerkt!

Margaret Holzmann schreef een boek met 30 breipatronen voor dekens met geometrische patronen. Als inspiratie gebruikte ze bekende quiltpatronen. De deken hierboven heet de Compass blanket en haar inspiratiebron was deze quilt:

Boek

Het boek met als titel Geometric knit blankets bevat 30 heel verschillende patronen waarin je bekende quiltpatronen zult herkennen. De beschrijvingen zijn helder maar de patronen zijn niet allemaal even simpel. Soms maak je blokken die je dan daarna weer aan elkaar maakt en soms brei je door de blokken heen. Soms zijn er ook verschillende manieren om een deken te breien.

Er komen wat technieken aan de orde die je niet elke dag gebruikt maar die worden uitgelegd. En als dat niet genoeg is kun je natuurlijk altijd wel een tutorial op YouTube vinden. Ook is er goed naar de (gebreide) afwerking gekeken. Wat best belangrijk is bij grote lappen. Hieronder nog een voorbeeld: de Diamond Ring Blanket en de inspiratie daarvan (een vloer uit Sevilla):

             

Nou, ook dit patroon komen we natuurlijk vaak tegen in quilts!

Margaret Holzmann

Margaret ontwerpt breipatronen en heeft daar enkele boeken over geschreven. Ze maakt allerlei soorten patronen, voor tops, sweaters, dingen in huis, accessoires. Haar patronen kom je onder meer tegen op de breiwebsite Ravelry.

Ze heeft zelf een website genaamd the knitwit (wat een prachtige naam!) waar al haar producten te vinden zijn.  Ze schreef nog een ander boek over dekenpatronen getiteld: Safe at Home.

         

Daar wil je toch zo mee op de bank? De boeken zijn te verkrijgen op de bekende manieren: bestellen bij de boekhandel (iets meer werk maar wel goed voor de middenstand) en via de online websites!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol