Het netwerk internationaal van Weefnetwerk heeft haar tweede online expositie ingericht.

De titel van de expositie is ‘Freedom’ (Vrijheid). Wevers uit Zweden, Groot Brittannië, Italië, Frankrijk, België en Nederland laten werk zien. Officieel gaat deze expositie pas op 1 april a.s. van start maar hij is nu al te zien op https://www.artsteps.com/view/63b6cc430049f1b7328b7dd5 en op www.weven.eu.

Over het thema

Voor kunstenaars is het van levensbelang om de vrijheid te hebben om te dromen en die dromen uit te kunnen drukken in kunstwerken. Wevers willen hun dromen vertalen in tastbare weefwerken en daarmee uitdrukking geven aan hun diepere gedachten.

Maar vrijheid geeft ook verantwoordelijkheid: vooral voor onze leefomgeving. Onze keuzes van materiaal, de verf die we gebruiken, hoe we alles afwerken, hoe we ervoor zorgen en hoe we het werk  uiteindelijk wegdoen, zijn belangrijk. We moeten de balans vinden tussen de vrijheid om te maken en de zorg voor ons leefklimaat.

In de expositie zie je hoe iedereen omgaat met wat vrijheid voor henzelf betekent.  Lees alsjeblieft het verhaal achter elk werk over de bedoeling ervan en de keuzes die daarbij zijn gemaakt. Want het geeft je een beter beeld van de bedoelingen van de kunstenaar en aan de hand daarvan van de vertaling in het weefwerk.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol