Cultureel Historisch Centrum De Schierstins in Veenwouden (Fr.) heeft weer een hele mooie zomerexpositie!

Onder de titel ‘Following the Thread’ exposeert er een internationaal gezelschap van bekende textielkunstenaars die met elkaar samenwerken in de groep QuilArt. Het zijn allemaal bekende namen die we daar tegenkomen.

QuiltArt

De groep is opgericht in 1985 en bestaat uit 16 leden uit verschillende landen: Groot-Brittannië, Duitsland, België, Hongarije, Nederland, Denemarken en Amerika. Het is een behoorlijk exclusief gezelschap en er gaat een strenge selectie procedure vooraf aan de toelating als lid.. Dat maakt de groep uniek. De kunstenaars zijn actief en exposeren nationaal en internationaal. Deelnemers zijn onder meer: Ezther Bornemisza, Jette Clover, Yael David-Cohen, Fenella Davies, Sue Hotchkiss, Cherilyn Martin, Mirjam Pet-Jacobs en Isabelle Wiessler. Ook  Dirkje van der Horst-Beetsma is lid van deze groep. Zij is sinds jaar en dag een van de bekendste quiltkunstenaars van Nederland.  Zij geeft op de volgende middagen rondleidingen bij de expositie: za. 20 juli, do. 25 juli en alle vrijdagen in augustus.

Eerder was van deze groep de expositie ‘Material Evidence‘ te zien in Museum de Kantfabriek in Horst. De exposities van QuiltArt reizen door heel Europa en ook deze tentoonstelling was al eerder te zien in Luxemburg en zal hierna doorreizen naar Frankrijk en Engeland. Hier  kom je op een pagina waar een video staat met een kleine indruk van de expositie.

Er worden verschillende materialen gebruikt: zelf geverfde stoffen, papier, krantenpapier, Tyvec, organza, Lutrador, katoen, linnen, zijde, roest en schellak. En ze gebruiken machinestiksels, handborduren, zeefdruk, soldeerbout en heteluchtpistool en alles wat je verder maar kunt bedenken.

De Schierstins

De Schierstins is open van dinsdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur. De catalogus van de expositie kun je daar kopen.

 

 

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol