Marjolijn van Wijk: Inside the volcano

Expositie Colorminds 4-6 augustus in de Kapel Hoog Soeren!

Kleur is voor kunstenaars één van de belangrijkste designelementen. En voor de Artquilt groep Colorminds helemaal. Als thema kiezen zij steeds een specifiek kleurenpalet. Dat levert verrassende resultaten op. ‘Door een serie quilts met dezelfde kleuren en hetzelfde formaat naast elkaar te laten zien, krijg je een eenheid. Maar omdat iedere quiltster een geheel eigen stijl heeft, is er toch veel diversiteit.’

‘Aan onze quilts is wel te zien dat we allemaal genieten van kleur. Hadden we als kind niet allemaal een grote kleurdoos met wel 50 verschillende kleuren? Nu hebben we stapels gekleurde stoffen waar we net zo blij van worden. Het leven zou toch enorm saai zijn zonder kleur? Je kunt ook bijna niet zonder, want echt alles om je heen heeft kleur.

Werken met kleur is wel een grote uitdaging, het wordt al gauw te druk en te heftig. Vaak is de oplossing om er een neutrale kleur naast te zetten zoals bruin of grijs. Of een kleur die alles in zich heeft wat de (heftige) kleur niet is. Zo gaan we aan de slag en maken we met hetzelfde kleurpalet een artquilt, een quilt gebaseerd op de bekende drie lagen techniek die met artistieke vrijheid een gevoel wil uitdrukken. Niet voor op het bed maar als kunst object voor aan de muur.

Er worden rond 40 quilts getoond, inclusief de laatste 3 series.

En, om het feestje compleet te maken, Ineke Schotanus van Quiltkompas is aanwezig met haar unieke collectie quiltstoffen. Kan ze iets voor je meenemen? Laat het haar dan even weten!

Adres:

Kapel Hoog Soeren
Hoog Soeren 44
7346 AJ Hoog Soeren

Nienke de Lange – Flowergate

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Nienke de Lange