Een nieuw gezicht op het Textielplatform… wij stellen ons graag even voor! 

De Textielcommissie richt zich sinds de oprichting in 1962 op het behoud van museaal textiel, het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van textiel en textielbehoud en het textiele erfgoed. Het bestuur bestaat uit een groep textiel liefhebbende vrijwilligers die actuele en innovatieve ontwikkelingen op de voet volgen. 

Samen met een team van specialisten worden er jaarlijks twee symposia georganiseerd. Zo heeft dit jaar het succesvolle symposium Hi-Tex plaatsgevonden in samenwerking met het TextielMuseum in Tilburg. In het najaar zal ‘Toile Cirée’ plaatsvinden bij het ModeMuseum in Antwerpen. Meer informatie over hoe deze dagen eruit zien is te vinden op onze website. We zullen jullie vanaf nu ook op de hoogte houden via het Textielplatform!

Naast de symposia worden publicaties Studies in Textiel uitgebracht voor de donateurs en iedereen die hier belangstelling voor heeft. Dit jaar is alweer nummer 16 verschenen naar aanleiding van het symposium ‘Lots of Lace’. Het complete overzicht van Studies in Textiel is hier te vinden. 

Kortom is kennis delen, netwerken en textiel in de volle breedte onder de aandacht brengen dè missie van de Textielcommissie. Wij zijn dan ook erg dankbaar ons te kunnen aansluiten bij dit fantastische netwerk van Nederlandse Textielorganisaties. 

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Willemijn Bolderman