Het begin van een nieuwe maand is een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen maand en een kijkje vooruit naar de komende maand.

Terugblik

Het hoogtepunt in april waren  de Patchwork en Quiltendagen in Rijswijk. Er was aandacht voor het traditioneel quilten, want daar is het ooit mee begonnen, maar vooral bij de individuele exposanten zag ik  een verschuiving naar modern en art quilten en ook bij de expositie van het   Quiltersgilde   zag ik een  grotere diversiteit.

Om een indruk te geven een kleine willekeurige selectie van al het moois.

Lia Meiborg, haar werk is veelzijdig en het lijkt erop dat het met een blij hart wordt gemaakt. Wil je meer werk zien van Lia klik dan hier

Heel ander werk, maar niet minder mooi zijn de portretten van Annie Horlings. De portretten zijn tot in de perfectie uitgevoerd en wil je ook zo iets moois evenaren, Annie geeft workshops in eigen atelier. Ideeën en informatie is te vinden op Annie haar website

En dan Els Mommers haar stand, het ademt één en al Caribisch gebied uit. Geen wonder, Els woont samen met haar man op Saba.  Naast haar quilts waren op de stand ook Molas te bewonderen. Het prachtige werk wordt gemaakt door Kuna Indiaanse vrouwen en de patronen gaan over van moeder naar dochter en worden gebruikt in de kleurrijke kleding. Kijk voor een uitgebreid verslag van Els op kunamola

De batiks van Marij Adriaens maaken ook indruk op mij. Op Marij haar  website is veel meer werk te zien.

De hal van het textielinstituut Hawar is één en al spetterende inspiratie.  Textielkunst en demonstraties van de docenten van Hawar, geweldige inspirerende workshops en natuurlijk de gesprekken met  Harm Harms en Meini Wardenier, de drijvende krachten van Hawar en de vrijwilligers maakten de hal tot een waar textiel walhalla.

Kortom een reisje naar Rijwijk was weer meer dan moeite waard en het is weer eens bevestigd, ik val op kleur.

Vooruitblik

De maand mei staat bij mij vooral in het teken van de atelierroute Berkelland tijdens de Pinksterdagen. Eens in de twee jaar wordt het georganiseerd en natuurlijk doe ik mee. Twee jaar geleden had ik twee collega kunstenaars uitgenodigd, dit jaar is mijn lief mijn gast. Hoe leuk, zo samen. Om mee te doen is het hard werken, de tuin moet een beetje op orde, het atelier opgeruimd en zelfs de zonnepanelen krijgen een schoonmaakbeurt.  

In en rondom onze boerderij valt er op 19 en 20 mei veel te zien en te beleven.   De textielkunst en het ingenieuze keramiek-werk  is niet alleen in het atelier te zien, maar ook is het werk verrassend geïntegreerd in de tuin en het erf.

Wees welkom op 19 en 20 mei tussen 11.00 en 17.00 uur en een hartelijke groet,

Jo Huijsman

ook namens het Quiltersgilde

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman