Via mijn Facebook vrienden zie ik dagelijks de meest mooie textielkunst en op dit moment ben ik zelfs een beetje bij het Quiltfestival in Housten.

 

traditionele en moderne quilts in Houston

Er wordt  op Facebook vertelt over boeiende  exposities vaak met aansprekende foto’s, maar ook werk in wording wordt gedeeld.  Een aanrader is de facebookpagina Visitors to textielfestival 2021 waar nog steeds berichten met tips geplaatst worden door Marijke van Welzen.

Natuurlijk is ook de Facebookpagina van het  Quiltersgilde  voor mij zeer informatief.

Er op uit 

Uiteraard is het ook leuk om zelf op stap te gaan en de kunst in werkelijkheid te zien.  In  De Koppelkerk in Bredevoort is op dit moment de expositie ‘Mystiek licht’ te bewonderen.

Zonlicht dat gevangen wordt in witte doeken met portretten, schilderijen die landschappen tonen en tegelijk raadselachtig zijn. Licht dat er is bij de gratie van duisternis. De expositie is nog te zien tot en met zondag 27 november.

door tule lagen ontstaat licht en schaduw

de schaduw van het glas

zie je het? inderdaad het is een wollen deken

Ik ben onder de indruk van hoe de kunstenaars mystiek licht hebben vertaald in hun werk. Het zet mij aan het denken hoe ik dat kan toepassen in mijn nieuwe werk.

Nieuw werk

Ik heb er alles voor in huis. Jute draden van 1, 2,5 en 3,5 mm.

Na het maken strengen ga ik het in diverse kleuren verven. Na een zomer van proeflappen begint nu eindelijk het weven met jute en straks heb ik mijn eigen geweven jute die ik dan verder ga bewerken. Ik hoop dat het een serie wordt. Nou ja, zo heb ik het in mijn hoofd en het wordt  nog even afwachten of  het gaat lukken.

Een fijne november maand en een hartelijke quiltgroet,

Jo Huijsman

namens het Quiltersgilde

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman