De Twentsche Courant Tubantia en het Rijksmuseum Twenthe zijn  samen op zoek naar de nieuwe meesters van het Twentse Landschap.  Aanleiding is de tentoonstelling ‘Twente door de ogen van Ruisdael, Hobbema en Waterloo.

Een leuke uitdaging

Iedereen die kan schilderen, tekenen, aquarelleren of met textiel werkt wordt uitgedaagd om de eigen favoriete plek in Twente vast te leggen. Maar liefst 240 Twentse meester hebben zich inmiddels ingeschreven  en uit alle inzendingen worden 8 januari veertig werken geselecteerd die samen een expositie vormen in de Museumfabriek.  Alle ingezonden werken worden getoond op de website van het Rijksmuseum Twenthe.

Inspiratie

Ik vind het zo mooi dat textiel expliciet wordt genoemd en dus vind ik dat ik mee moet doen.  Mijn inspiratie is een regel uit het Twents Volkslied van J.J.Deins,  ‘t verleden naast ’t heden van Twente . Dit ga ik verder op een abstracte wijze uitwerken waarin ik het textielverleden en  de kleuren van het landschap verwerk.

De kans dat ik bij de uitverkorenen hoor is hartstikke klein, maar het is zo leuk om er aan mee te doen en stel je voor dat je in een museum mag hangen. Dat is natuurlijk een fantastisch begin van 2024 waarover ik alleen maar durf te dromen.

Is dit alles?

Welnee, ondertussen ben ik bezig met een omslagdoek die ik tijdens de kerstdagen wil dragen. Dus moet deze quilter nog flink wat weef meters maken. Nou ja, dat valt mee hoor, twee meter is voldoende, maar de draadjes zijn dun en dus moet het schuitje vele malen van links naar rechts en van rechts naar links.

cellenweefsel

En verder staat december  in het teken van bakken, koken, kerstkaarten schrijven, het huis gezellig maken en tussendoor nog een beetje werken aan mijn onder de oppervlakte project. Kortom, ook de december maand vliegt voorbij.  Ik heb nog  wel een leukeeen  tip voor de lezers die iets  kleins voor kerst willen maken voor in de boom, een cadeautje of ……………. Op de website van het Quiltersgilde staat in het blog bericht van 29 november leuke ideeën.

Een hartelijke groet en ik wens iedereen een goede december maand ook namens het Quiltersgilde

Jo Huijsman

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman