Na het quiltfestival Noord Groningen, een hoogtepunt in mijn quilt carrière is het tijd voor vakantie.  

Quiltfestival 

Drie dagen lang allemaal textiel liefhebbers die genieten van het Groningse landschap. Enthousiast zijn over alle mooie exposities, de mooie kerkjes en  zeer geïnteresseerd zijn in alle geëxposeerde quilts. De vele vrijwilligers, de gastvrije bevolking. De dagen in het chaletje met mijn lief en mijn vriendin. Nu alweer drie weken geleden weken voelt het nog steeds als een groot warm bad en denk ik dat ik op textielgebied niet snel meer zo iets moois beleef. 

Vakantie 

Nu is het tijd voor bezinning over  hoe ik verder ga en daarvoor heb ik even een pauze nodig. Voorlopig stort ik mij op de tuin en is het tijd voor het  knippen van de heggen. Ooit toen wij jong en dynamisch waren hebben wij  heggen gepland. Een heggetje hier, een heggetje daar, het jaar daarop nog een heggetje en zo zijn wij door gegaan tot 150 meter heg. Nu begint langzamerhand die meters heg wel een beetje te tellen, maar door iedere een keer een stukje te knippen en voldoende rustmomenten in te bouwen  moet het lukken.

Stilstand is achteruitgang 

Met dat in mijn achterhoofd sta ik natuurlijk niet helemaal stil. Tenslotte is een dag geen draadje en lapje geen dag. Daarom ben ik mijn nieuwe, nou ja, nieuwe tweedehandse weefgetouw naar mijn inzicht (pas 1 jaar ervaring    )   aan het inrichten.

 Via marktplaats heb ik een prachtig paardjes weefgetouw met acht schachten gescoord. Waarom een paardjes weefgetouw?  Tja,  de enige reden is dat ik de paardjes zo mooi vind en misschien komt dat door mijn voorliefde voor paarden.

paardjes

Na enig rekenwerk kom ik tot de ontdekking dat het budgetair handig is om het oude weefgetouw te ontmantelen en alle texsolv hevels, luskoord en koordpennen van het oude getouw over te hevelen naar  het nieuwe getouw.

het begint er op te lijken

Ook de kettingboom wordt door mijn lief gedemonteerd, aangepast en jawel, ik heb op het nieuwe weefgetouw een 2e kettingboom voor dubbelweven. Ik wil graag dubbelweven omdat ik daardoor direct al twee lagen van een quilt heb. De derde laag is dan de toevoeging die ik met de hand aanbreng en bij mij  ook  vaak de essentie van het onderwerp weergeeft.  Of het in de praktijk ook zo werkt?

een dubbele kettingboom

Voorlopig heb ik genoeg uitdagingen en ben ik reuze benieuwd of het allemaal gaat lukken.  Over een maand hoop ik jullie er meer over te vertellen. Voor iedereen, ook namens het  Quiltersgilde   een mooie juli maand en tot de volgende keer.

Jo Huijsman

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman