En in een ommezien is juni voorbij. Voor mij vooral de maand van het Textielfestival de Weerribben. Nu hoop ik dat juli gevoelsmatig wat langer duurt en dat ik  extra lang kan gaan genieten van een mooie juli maand.

Weefgetouw

Inmiddels is mijn kringloop weefgetouw met een uitbreiding van twee naar vierschachten, nieuwe hevels en ander toebehoren zover dat het werkt. (De eerlijkheid gebied mij te vertellen dat ik wel wat email support heb gehad van weef atelier De Rozengang)

Inmiddels heb ik de kettingdraad geverfd en de komende week moet het lukken om dit op het weefgetouw te krijgen.

Ik vind het zo leuk om mijn eigen lappen te gaan weven en dan daar verder op voort te gaan borduren.

Waar naar toe? de tijd zal het leren en ik kan bijna niet wachten om er mee aan de slag te gaan.

Maar eerst dus de ketting op het weefgetouw.

Expositie feestje.

Enige tijd geleden heb ik mij opgegeven voor een door de kunstkring Ruurlo georganiseerde expositie in pop-up galerie ‘de Smidse’

Heel bescheiden met klein werk en tot mijn verrassing heeft de organisatie groot werk geselecteerd.

Dus onderanderen mijn verhalend landschap weer in de aanhanger geladen en nu staat het te pronken in Ruurlo. Vrijdag was de opening en twee maanden lang is de expositie van  negen regionale kunstenaars te bezoeken in galerie ‘de Smidse’, van donderdag t/m zondag van 13.00 -17.00 uur. (De Smidse 1, Ruurlo)

Het is mooi te combineren met een bezoek aan kasteel Ruurlo, de dependance van museum More.

Naast de vaste tentoonstelling van Carel Willink en modeontwerpster Fong Leng is tot 11 september het werk van Leonie Schneider (1993) te zien. Leonie is een rijzende ster in de kunstwereld. Haar  schilderijen en wandtapijten vertellen wat haar fictieve familieleden beleven. Ze fantaseert hun bestaan van de wieg tot het graf. Misschien is haar zelfverzonnen familie een tikje disfunctioneel, maar som ook aandoenlijk.

Genieten

En verder ga ik vooral ook genieten van al het moois in de Achterhoek, onze tuin,  de openlucht spelen die weer volop te zien zijn en natuurlijk nog veel meer leuke activiteiten.  Kortom, een fijne vakantie rondom thuis.

Ik wens namens het Quiltersgilde iedereen een mooie juli maand,

Jo Huijsman

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman