Jarig zijn is feest en het is helemaal feest als je verwend wordt met de Veldgids Zeewieren, het boek dat  al een hele tijd op mijn wensenlijstje staat.

Ruim een jaar geleden stuurt mijn zusje een krantenartikel over zeewieren . Tegelijkertijd zie ik  de prachtige aquarelserie wieren van Marjoke Staal. Wieren, associeer ik met mijn jeugd. De wieren op de golfbrekers of na een storm hangend in de afrastering. Het krantenartikel heb ik opgehangen op mijn prikbord en steeds als ik het zie denk ik  ‘hier moet ik iets mee doen’.

Nu met de prachtige veldgids in mijn bezit wordt het de winter van de wieren.

Nog meer feest

Tijdens een gezellige dag voor de medewerkers van het  Quiltersgilde  is er enthousiast begonnen aan een grappig zelfportret. Het is de bedoeling dat iedere medewerker van hetQuiltersgilde (natuurlijk allemaal vrijwillers)  een zelfportret gaat maken dat volgend jaar komt te hangen op de jubileum tentoonstelling van het Quiltersgilde. Ik heb nog even de tijd, maar de radertjes in mijn hoofd zijn al aan het werk. Wordt het een portret geïnspireerd op de portretten van Mart Visser, ja je leest het goed, de couturier maakt naast kleding ook kunst, of wordt het een portret meer in de trant van Corneille, of Matisse of ………… In ieder geval is het een hartstikke leuk idee en een leuke afwisseling met de wieren.

Natuur feestje

Ook in de natuur is het feest omdat eindelijk onze walnotenboom vruchten geeft. Nog niet zo veel, maar genoeg om met de bolster wol te verven. Het is de eerste keer dat ik het ga doen en ik hoop op de meest mooie tinten”

Kunstbeurs 

Niet echt een feestje, maar wel leuk dat ik samen met het kunstcollectief Diversity ga exposeren op de  kunstbeurs Zutphen. Meedoen aan een kunstbeurs is voor mij wel een dingetje hoor, maar gelukkig heb ik steun van mijn veel meer ervaren Diversity collega’s en dus gaat het lukken. Natuurlijk is het heel erg jammer dat kunstbeurs samenvalt met de Textielplusfestival in Rosmalen. De gezellige en inspirerende textielkunst contacten ga ik zeker missen.

En verder weeft  deze Quilter nog even door. Waar ik eerst geëxperimenteerd heb met een gekleurde ketting ben ik nu met een proef bezig waar de ketting ecru is. Het geeft een totaal ander effect, maar ook wel heel mooi.

Tot zover mijn quilt babbels en ik wens iedereen een prachtige herfst met veel textiel plezier.

Jo Huijsman
namens het Quiltersgilde

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman