In het laatste weekend van oktober gaat een quilter  naar Weef 2023. De locatie is voor mij bekend, het  Quiltersgilde en de  Artquilters organiseren hier ook bijeenkomsten.

Weef 2023

Mijn lief gaat mee. Hij is vooral benieuwd naar de techniek van de weefgetouwen. Ik ga vooral voor bijzondere garens en de weef tentoonstelling. Allebei komen wij aan onze trekken en het is even leuk kletsen bij de stand van mijn juf Lia van  Weefatelier De Rozengang

Voor de tentoonstelling hebben de leerlingen van De Rozengang ook een werkstuk gemaakt en zo leuk, deze quilter hangt zomaar op Weef 2023!

 

.

 

 

 

 

 

 

Er is het meest mooie weefwerk te zien in verschillende gradaties van beginners tot vergevorderd. Wat dat betreft is het vergelijkbaar met de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde De lappendeken van weefwerkjes doet mij aan Quilt denken.

Tot mijn verrassing ontmoet ik drie lieve Quilters die net als ik besmet zijn met het Quilt virus en sinds kort ook met het weefvirus.

Tentoonstelling

Met mijn kunstcollectief Diversity exposeren wij het laatste weekend van oktober en het eerste weekend in november  in de Teresiakerk in Apeldoorn. Het is er koud, er is gesloopt, maar wat hebben wij er een mooie tentoonstelling van gemaakt.

Om de kou te trotseren maken wij er een feestje van door er te schilderen, te borduren en niet te vergeten de muziek van onze ‘huis’ musicus.

Hierdoor en door de geintresseerde bezoekers vliegen de suppoost uren voorbij.

Op stoom

Bijkomend voordeel van de expositie is dat ik weer helemaal op stoom ben. Nu ik al dat moois weer heb zien  hangen en staan ben ik super gemotiveerd om mijn project ‘Onder de Oppervlakte’  weer op te pakken. Twee zijn zo ver dat ik de geweefde lappen aan het bewerken ben tot artquilts. De ketting voor de volgende twee is bijna klaar.

Natuurlijk moet ik voor de weefles ook proefjes maken, zoals de Theo Moorman techniek.

Ook heb ik allemaal ideeën voor nieuw werk, maar dat moet nog even wachten tot ik wat verder ben met onder de oppervlakte.

Tot zover mijn nieuwtjes, volgende maand meer.

Een hartelijke quilt groet, ook namens het Quiltersgilde,

Jo Huijsman

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman